Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Umijeće javnog govora

Umijeće javnog govora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-177-0 O knjizi

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D4142

Broj strana:

200

Težina:

1080 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

86,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Umijeće javnog govora je detaljan uvid u temelje klasične i moderne teorije govorništva pri čemu je dan naglasak na praktičnim vještinama javnog govora. Knjiga pokriva sve glavne aspekte pripreme i prezentacije govornog komuniciranja. Također, sadržava mnogo primjera te analiza svih relevantnih suvremenih spoznaja koje se odnose na pripremu i prezentaciju govora, a autor je vođen idejom poznatog filozofa D. Humea koji naglašava da onaj tko podučava rječitost mora se prvenstveno koristiti primjerima.
Nadalje, brojni isječci i načini realizacije govorne građe omogućavaju čitatelju razumijevanje strukture u kontekstu konkretne primjene. Veliki broj prijedloga, preporuka i konkretnih primjera omogućavaju usvajanje pristupa publike/slušateljstva uz razvijanje specifičnih koncepata.

Autor knjige naglašava kako je vještina dobrih govornika utemeljena na razmišljanju kao najvažnijem elementu dobrog i učinkovitog govora pa knjiga na prikladan način analizira sposobnost kritičkog razmišljanja kao važne odrednice suvremenog življenja povezujući vještinu govorništva s neophodnom vještinom mišljenja i razmišljanja.

Odgovarajući na napredak tehnologije i njen utjecaj na izdavaštvo, autor oblikuje sadržaj knjige na tehnološki suvremen, ali u isto vrijeme, ostaje vjeran tradicionalno-stilskoj dimenziji analizirane problematike.

Autor pruža niz praktičnih primjera i korisnih savjeta koji se odnose na svladavanje treme kao univerzalnog problema svih govornika u svim vremenima i kulturama nudeći praktična rješenja i primjenjive metode za izgradnju pozitivnog stava i samopouzdanja te mogućnost samoprocjene u usvajanju predloženih metoda što smatram iznimno važnom, praktičnom pomoći koju će čitatelji knjige zasigurno prepoznati.


Kratki sadržaj:

I. GOVOR I SLUŠANJE
Govor u javnosti
Etika i govorništvo
Slušanje
Vaš prvi govor
II. PRIPREMA GOVORA: PRIKUPLJANJE
Odabir teme i određivanje cilja govora
Profiliranje publike
Prikupljanje građe
Potkrepe
III. PRIPREMA GOVORA: RASPOREĐIVANJE I SASTAVLJANJE
Organizacija glavnog dijela govora
Početak i završetak govora
Sastavljanje govora
IV. GOVORNA IZVEDBA
Jezik
Govorna izvedba
Uporaba vizualnih pomagala
Prilog: Korištenje PowerPointa
V. VRSTE GOVORA
Informirajući govori
Uvjeravajući govori
Metode uvjeravanja
Govori u svečanim prigodama
Govori u malim grupama
Govori za analizu i raspravu

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Umijeće javnog govora je detaljan uvid u temelje klasične i moderne teorije govorništva pri čemu je dan naglasak na praktičnim vještinama javnog govora. Knjiga pokriva sve glavne aspekte pripreme i prezentacije govornog komuniciranja. Također, sadržava mnogo primjera te analiza svih relevantnih suvremenih spoznaja koje se odnose na pripremu i prezentaciju govora, a autor je vođen idejom poznatog filozofa D. Humea koji naglašava da onaj tko podučava rječitost mora se prvenstveno koristiti primjerima. Nadalje, brojni isječci i načini realizacije govorne građe omogućavaju čitatelju razumijevanje strukture u kontekstu konkretne primjene. Veliki broj prijedloga, preporuka i konkretnih primjera omogućavaju usvajanje pristupa publike/slušateljstva uz razvijanje specifičnih koncepata. Autor knjige naglašava kako je vještina dobrih govornika utemeljena na razmišljanju kao najvažnijem elementu dobrog i učinkovitog govora pa knjiga na prikladan način analizira sposobnost kritičkog razmišljanja kao važne odrednice suvremenog življenja povezujući vještinu govorništva s neophodnom vještinom mišljenja i razmišljanja. Odgovarajući na napredak tehnologije i njen utjecaj na izdavaštvo, autor oblikuje sadržaj knjige na tehnološki suvremen, ali u isto vrijeme, ostaje vjeran tradicionalno-stilskoj dimenziji analizirane problematike. Autor pruža niz praktičnih primjera i korisnih savjeta koji se odnose na svladavanje treme kao univerzalnog problema svih govornika u svim vremenima i kulturama nudeći praktična rješenja i primjenjive metode za izgradnju pozitivnog stava i samopouzdanja te mogućnost samoprocjene u usvajanju predloženih metoda što smatram iznimno važnom, praktičnom pomoći koju će čitatelji knjige zasigurno prepoznati. Kratki sadržaj: I. GOVOR I SLUŠANJE Govor u javnosti Etika i govorništvo Slušanje Vaš prvi govor II. PRIPREMA GOVORA: PRIKUPLJANJE Odabir teme i određivanje cilja govora Profiliranje publike Prikupljanje građe Potkrepe III. PRIPREMA GOVORA: RASPOREĐIVANJE I SASTAVLJANJE Organizacija glavnog dijela govora Početak i završetak govora Sastavljanje govora IV. GOVORNA IZVEDBA Jezik Govorna izvedba Uporaba vizualnih pomagala Prilog: Korištenje PowerPointa V. VRSTE GOVORA Informirajući govori Uvjeravajući govori Metode uvjeravanja Govori u svečanim prigodama Govori u malim grupama Govori za analizu i raspravu

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter