Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Kvalitet u upravljanju projektima

Kvalitet u upravljanju projektima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

601063

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1712

Broj strana:

361

Težina:

868 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,52 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga se bavi mogućnostima primjene principa kvaliteta u upravljanju projektima na jedan nov, nekonvencionalan i moderan način. Autor se nije pridržavao rigorozno niti strukture sistema menadžmenta kvalitetom, niti strukture faza upravljanja projektima, ali se fokusirao na jednu posebnu i važnu vrstu projekata - na investicione projekte i pratio od početka do kraja sve faze i aspekte upravljanja projektima.

Upravljanje projektima je, sa jedne strane, umjetnost zato što u sebi sadrži jednu veoma složenu komponentu - vođenje ljudi, što zahtjeva ne samo poznavanje ponašanja ljudi, već i sposobnost primjene odgovarajućih interpersonalnih vještina. S druge strane, ono je i nauka - definisanje i koordinacija aktivnosti kako bi se obavio posao, što zahtjeva znanje, razumjevanje i vještu primjenu metoda i tehnika upravljanja projektom.

Za razliku od većine domaćih publikacija u oblasti upravljanja projektima, koje su pretežno teorijskog karaktera, ova knjiga ostvaruje neosjetni prelaz sa opšteg, univerzalnog opisa sistema upravljanja projektima na specifične primjere, sve sa ciljem da čitaocu pomogne da prepozna posebnost u svom poduhvatu, kao i da sazna o koristima koje donosi kvalitet u upravljanju projektima.
Dijelovi koje knjiga sadrži su sledeći: 1/Osnove upravljanja projektima, 2/Osnove kvaliteta na projektu, 3/Kako stići do projekta?, 4/Planiranje realizacije projekta, 5/Praćenje, kontrola i izveštavanje, 6/Rizik na projektu, 7/Kvalitet na projektu, 8/Rukovodilac projekta, 9/Komunikacije na projektu i upravljanje konfliktima, 10/Softverski alati za upravljanje projektima, 11/Veza sa drugim menadžment disciplinama, 12/Zablude i teškoće.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga se bavi mogućnostima primjene principa kvaliteta u upravljanju projektima na jedan nov, nekonvencionalan i moderan način. Autor se nije pridržavao rigorozno niti strukture sistema menadžmenta kvalitetom, niti strukture faza upravljanja projektima, ali se fokusirao na jednu posebnu i važnu vrstu projekata - na investicione projekte i pratio od početka do kraja sve faze i aspekte upravljanja projektima. Upravljanje projektima je, sa jedne strane, umjetnost zato što u sebi sadrži jednu veoma složenu komponentu - vođenje ljudi, što zahtjeva ne samo poznavanje ponašanja ljudi, već i sposobnost primjene odgovarajućih interpersonalnih vještina. S druge strane, ono je i nauka - definisanje i koordinacija aktivnosti kako bi se obavio posao, što zahtjeva znanje, razumjevanje i vještu primjenu metoda i tehnika upravljanja projektom. Za razliku od većine domaćih publikacija u oblasti upravljanja projektima, koje su pretežno teorijskog karaktera, ova knjiga ostvaruje neosjetni prelaz sa opšteg, univerzalnog opisa sistema upravljanja projektima na specifične primjere, sve sa ciljem da čitaocu pomogne da prepozna posebnost u svom poduhvatu, kao i da sazna o koristima koje donosi kvalitet u upravljanju projektima. Dijelovi koje knjiga sadrži su sledeći: 1/Osnove upravljanja projektima, 2/Osnove kvaliteta na projektu, 3/Kako stići do projekta?, 4/Planiranje realizacije projekta, 5/Praćenje, kontrola i izveštavanje, 6/Rizik na projektu, 7/Kvalitet na projektu, 8/Rukovodilac projekta, 9/Komunikacije na projektu i upravljanje konfliktima, 10/Softverski alati za upravljanje projektima, 11/Veza sa drugim menadžment disciplinama, 12/Zablude i teškoće.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter