Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog

Ruski medvjedi i somalski morski psi

Ruski medvjedi i somalski morski psi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vito Tanzi


ISBN:

978-953-246-156-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K9939

Broj strana:

195

Težina:

322 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Isto kao i ljudi, i zemlje ponekad prolaze kroz intenzivne i korjenitepromjene koje ih odvode iz jednog stadija razvoja u drugi. Kad su u pitanju zemlje, promjene uzrokuju tranzicije iz jednog ekonomskog ili političkog sustava u drugi; ili iz rata u mir; ili ponekad obrnuto. Za razvijene zemlje, s dobrim i stabiliziranim političkim ili ekonomskim sustavima, manje je vjerojatno da će doživjeti ovakve intenzivne promjene negoli je to slučaj kod drugih vrsta zemalja.

Ova knjiga obuhvaća sedam zemalja koje su u zadnjim desetljećima prošle kroz nešto što se može smatrati radikalnom preobrazbom. Od tih zemalja, tri – Rusija, Mađarska i Hrvatska – prešle su iz modela centralnog planiranja i iz sustava prevlasti komunističkih partija u tržišna gospodarstva s demokratskijim režimima.

Prvi dio ove knjige bavi se tim zemljama. Njegov velik dio, prvih pet poglavlja, obuhvaća Rusiju. Drugi dio knjige bavi se četirima zemljama koje su prošle kroz druge vrste tranzicija. Riječ je o Portugalu, Somaliji, Libanonu i Maroku. Glavni cilj knjige sastoji se u tom da bude informativna, ali da istodobno i zabavi čitatelja. Radi se o knjizi koja se čita za dugog leta zrakoplovom ili tijekom praznika. Činjenica da su opisi utemeljeni na neposrednim i osobnim iskustvima i opažanjima, a ne na istraživanjima u knjižnici, daje im stanovitu svježinu koja često nedostaje u striktno tehničkim knjigama.

Kratki sadržaj:

Prvi dio: tranzicija iz komunizma: Rusija, Mađarska i Hrvatska
1. poglavlje: Rusija oko godine 1990.
2. poglavlje: Boljševički eksperiment
3. poglavlje: Rusija: MMF-ov ples s medvjedom
4. poglavlje: Rusija u kasnim devedesetima
5. poglavlje: putinova Rusija
6. poglavlje: Mađarska: od centralnog planiranja do Europske unije
7. poglavlje: Hrvatska: od centralnog planiranja i rata do mira



Drugi dio: drugi prijelazi: Portugal, Somalija, Libanon i Maroko
8. poglavlje: Portugal: tranzicija od Salazara
9. poglavlje: Portugal: povratak u Europu
10. poglavlje: Somalija: klaonica i morski psi
11. poglavlje: Libanon: tranzicija iz građanskog rata
12. poglavlje: Maroko: tranzicija iz kolonijalizma i iz sustava pretjerane regulacije

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Isto kao i ljudi, i zemlje ponekad prolaze kroz intenzivne i korjenitepromjene koje ih odvode iz jednog stadija razvoja u drugi. Kad su u pitanju zemlje, promjene uzrokuju tranzicije iz jednog ekonomskog ili političkog sustava u drugi; ili iz rata u mir; ili ponekad obrnuto. Za razvijene zemlje, s dobrim i stabiliziranim političkim ili ekonomskim sustavima, manje je vjerojatno da će doživjeti ovakve intenzivne promjene negoli je to slučaj kod drugih vrsta zemalja. Ova knjiga obuhvaća sedam zemalja koje su u zadnjim desetljećima prošle kroz nešto što se može smatrati radikalnom preobrazbom. Od tih zemalja, tri – Rusija, Mađarska i Hrvatska – prešle su iz modela centralnog planiranja i iz sustava prevlasti komunističkih partija u tržišna gospodarstva s demokratskijim režimima. Prvi dio ove knjige bavi se tim zemljama. Njegov velik dio, prvih pet poglavlja, obuhvaća Rusiju. Drugi dio knjige bavi se četirima zemljama koje su prošle kroz druge vrste tranzicija. Riječ je o Portugalu, Somaliji, Libanonu i Maroku. Glavni cilj knjige sastoji se u tom da bude informativna, ali da istodobno i zabavi čitatelja. Radi se o knjizi koja se čita za dugog leta zrakoplovom ili tijekom praznika. Činjenica da su opisi utemeljeni na neposrednim i osobnim iskustvima i opažanjima, a ne na istraživanjima u knjižnici, daje im stanovitu svježinu koja često nedostaje u striktno tehničkim knjigama. Kratki sadržaj: Prvi dio: tranzicija iz komunizma: Rusija, Mađarska i Hrvatska 1. poglavlje: Rusija oko godine 1990. 2. poglavlje: Boljševički eksperiment 3. poglavlje: Rusija: MMF-ov ples s medvjedom 4. poglavlje: Rusija u kasnim devedesetima 5. poglavlje: putinova Rusija 6. poglavlje: Mađarska: od centralnog planiranja do Europske unije 7. poglavlje: Hrvatska: od centralnog planiranja i rata do mira Drugi dio: drugi prijelazi: Portugal, Somalija, Libanon i Maroko 8. poglavlje: Portugal: tranzicija od Salazara 9. poglavlje: Portugal: povratak u Europu 10. poglavlje: Somalija: klaonica i morski psi 11. poglavlje: Libanon: tranzicija iz građanskog rata 12. poglavlje: Maroko: tranzicija iz kolonijalizma i iz sustava pretjerane regulacije

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter