Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Od teorije do prakse u jeziku struke

Od teorije do prakse u jeziku struke

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-30259-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2807

Broj strana:

216

Težina:

360 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga će koristiti širokom krugu stručnjaka različitih profila. Bit će zanimljiva ne samo jezičnim teoretičarima i praktičarima koji se bave jezicima za posebne namjene ili ih podučavaju, nego i leksikografima s područja stručnih rječnika, posebice u jeziku prava, odnosno terminolozima i terminografima, prevoditeljima, jezično svjesnim stručnjacima u različitim područjima, frazeolozima te, naposljetku, jednom posve novom profilu stručnjaka kakvi zasad postoje na razini Europske unije, a to su pravnici lingvisti.
prof. dr. sc. Mirko Gojmerac

Autorica je u mnogim dijelovima teksta ne samo obradila vrlo značajne, kljucne teme, nego je to učinila na vrlo jasan i izvoran način. To je svakako važna odrednica ovog djela koja bitno pridonosi znanosti o jeziku struke u kaznenom pravu i kriminalistici. Mnogi specifični pojmovi dobili su tako i vrlo važnu semantičku i lingvističku interpretaciju. Kao primjer dobre obradbe važnog područja osobito se ističu razmatranja termina, pravnih pojmova, pojmova iz jezika objekta te termini kriminalističkih znanosti. Izlaganja o frazeologiji, semantičkim osobitostima i analizi te drugim dodirnim temama prva su takva izlaganja u nas.
prof. dr. sc. Berislav Pavišić

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga će koristiti širokom krugu stručnjaka različitih profila. Bit će zanimljiva ne samo jezičnim teoretičarima i praktičarima koji se bave jezicima za posebne namjene ili ih podučavaju, nego i leksikografima s područja stručnih rječnika, posebice u jeziku prava, odnosno terminolozima i terminografima, prevoditeljima, jezično svjesnim stručnjacima u različitim područjima, frazeolozima te, naposljetku, jednom posve novom profilu stručnjaka kakvi zasad postoje na razini Europske unije, a to su pravnici lingvisti. prof. dr. sc. Mirko Gojmerac Autorica je u mnogim dijelovima teksta ne samo obradila vrlo značajne, kljucne teme, nego je to učinila na vrlo jasan i izvoran način. To je svakako važna odrednica ovog djela koja bitno pridonosi znanosti o jeziku struke u kaznenom pravu i kriminalistici. Mnogi specifični pojmovi dobili su tako i vrlo važnu semantičku i lingvističku interpretaciju. Kao primjer dobre obradbe važnog područja osobito se ističu razmatranja termina, pravnih pojmova, pojmova iz jezika objekta te termini kriminalističkih znanosti. Izlaganja o frazeologiji, semantičkim osobitostima i analizi te drugim dodirnim temama prva su takva izlaganja u nas. prof. dr. sc. Berislav Pavišić

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter