Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Čakavska prozodija - Naglasni sustavi čakavskih govora

Čakavska prozodija - Naglasni sustavi čakavskih govora

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-150-995-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4447

Broj strana:

431

Težina:

857 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

91,20 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Pisana na temelju sustavna i opsežna teorijskog i terenskog proučavanja čakavske narječne građe, knjiga američkoga slavista, dijalektologa i kroatista Keitha Langstona unosi brojne novine u akcentološka istraživanja hrvatskih narječja, poput primjene spoznaja iz suvremene autosegmentalne fonologije i slavenske akcentologije. O središnjim pitanjima postavljenim u ovoj knjizi ‒ na koji se način tri slavenske akcenatske paradigme odražavaju u čakavskim govorima, o kojim je govorima zapravo riječ, koji su fonetski aspekti čakavske akcentuacije, kakva je uloga prozodijskih obilježja u morfološkim sustavima čakavskog narječja, koje se akcenatske paradigme pojavljuju u glagolskom sustavu čakavskoga narječja ‒ Langston piše uz pomoć brojnih jezično-teorijskih objašnjenja kako bi omogućio čitanje i nestručnjacima te čitateljima bez naročita predznanja o fonološkoj teoriji.

Langstonova knjiga izvorno je objavljena 2006. na engleskome jeziku kod najuglednijeg američkog izdavača slavističke znanstvene literature ‒ Slavica Publishers (Bloomington, Indiana).

  • Originalni naziv: Čakavian prosody. The...
  • Prevodilac: Anita Peti-Stantić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Pisana na temelju sustavna i opsežna teorijskog i terenskog proučavanja čakavske narječne građe, knjiga američkoga slavista, dijalektologa i kroatista Keitha Langstona unosi brojne novine u akcentološka istraživanja hrvatskih narječja, poput primjene spoznaja iz suvremene autosegmentalne fonologije i slavenske akcentologije. O središnjim pitanjima postavljenim u ovoj knjizi ‒ na koji se način tri slavenske akcenatske paradigme odražavaju u čakavskim govorima, o kojim je govorima zapravo riječ, koji su fonetski aspekti čakavske akcentuacije, kakva je uloga prozodijskih obilježja u morfološkim sustavima čakavskog narječja, koje se akcenatske paradigme pojavljuju u glagolskom sustavu čakavskoga narječja ‒ Langston piše uz pomoć brojnih jezično-teorijskih objašnjenja kako bi omogućio čitanje i nestručnjacima te čitateljima bez naročita predznanja o fonološkoj teoriji. Langstonova knjiga izvorno je objavljena 2006. na engleskome jeziku kod najuglednijeg američkog izdavača slavističke znanstvene literature ‒ Slavica Publishers (Bloomington, Indiana).

Dodatne informacije

Izdavač Matica Hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter