Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sazvježđa romantizma

Sazvježđa romantizma

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-41-060-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0418

Broj strana:

1065

Težina:

1614 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

57,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uistinu, svatko tko želi da sačini antologiju poezije i pjesnika prije svega treba objektivno sačiniti presjek određenog vremenskog perioda sa najboljim ili najreprezentativnijim pjesničkim imenima u okviru njega.

Ali po kojem kriteriju? I svakako, jesu li ti kriteriji u osnovi primjenjivi i prihvatljivi drugim sličnim nastojanjima i poduhvatima? Rijetko, dosta rijetko. Antologija koja uslijedi, u osnovi ima namjeru da svjesno ili ne, potpuno je svejedno, zasjeni ili dovede u pitanju onu koja joj je prethodila ili unaprijed ograniči one koje bi uslijedile.

U Antologiji prof. Dizdara to nije slučaj. Ono što jednostavno treba uzimati kao polazište u svim kritičkim natpisima o njoj, ova Antologija takva mjerila i kriterije ne uzima u obzir; ona ništa ne potiskuje ili zasjenjuje, naprotiv, ona sažima u sebi sav dosadašnji rad u tom području i u prvi plan stavlja ljepotu i draž epohe engleskog romantizma i naglašenu virtuoznost njegovih pjesnika.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Uistinu, svatko tko želi da sačini antologiju poezije i pjesnika prije svega treba objektivno sačiniti presjek određenog vremenskog perioda sa najboljim ili najreprezentativnijim pjesničkim imenima u okviru njega. Ali po kojem kriteriju? I svakako, jesu li ti kriteriji u osnovi primjenjivi i prihvatljivi drugim sličnim nastojanjima i poduhvatima? Rijetko, dosta rijetko. Antologija koja uslijedi, u osnovi ima namjeru da svjesno ili ne, potpuno je svejedno, zasjeni ili dovede u pitanju onu koja joj je prethodila ili unaprijed ograniči one koje bi uslijedile. U Antologiji prof. Dizdara to nije slučaj. Ono što jednostavno treba uzimati kao polazište u svim kritičkim natpisima o njoj, ova Antologija takva mjerila i kriterije ne uzima u obzir; ona ništa ne potiskuje ili zasjenjuje, naprotiv, ona sažima u sebi sav dosadašnji rad u tom području i u prvi plan stavlja ljepotu i draž epohe engleskog romantizma i naglašenu virtuoznost njegovih pjesnika.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter