Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Knjiga vrtova

Knjiga vrtova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-590-00-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1388

Broj strana:

216

Težina:

270 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,30 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga vrtova Dževada Karahasana već je uključena u najbolje što u središnje-južnoslavenskom jeziku ima savremena književnost. Karahasanovo kazivanje vazda ima kazivatelja kao poniznog svjedoka koji ne presuđuje, budući da je razlika nepobjediva sve do dana kada će svaki dug biti vraćen Stvoritelju.

Karahasanovo pričanje o vrtovima, koji se izvode preko neizbrojivog mnoštva svojih razina, nije ništa drugo nego najkonkretnije iskazivanje neiskazivog u perenijalnoj ljudskoj zbilji. Ako čovjek nije stvoren radi savršenosti, onda on nije ništa drugo nego besmisleni pregršt praha, ili nešto još neznatnije. Tek sa otvorenošću prema najvišem, čovjek se može pronaći usred labirinta svog postojanja i odgonetnuti pitanje o životu i smrti. A to su tokovi Karahasanovog pripovijedanja. I zato je razložno osporiti tvrdnju onog koji kaže da Karahasanovo pripovijedanje nije u najtješnjoj vezi s bosanskom zbiljom.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x185
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga vrtova Dževada Karahasana već je uključena u najbolje što u središnje-južnoslavenskom jeziku ima savremena književnost. Karahasanovo kazivanje vazda ima kazivatelja kao poniznog svjedoka koji ne presuđuje, budući da je razlika nepobjediva sve do dana kada će svaki dug biti vraćen Stvoritelju. Karahasanovo pričanje o vrtovima, koji se izvode preko neizbrojivog mnoštva svojih razina, nije ništa drugo nego najkonkretnije iskazivanje neiskazivog u perenijalnoj ljudskoj zbilji. Ako čovjek nije stvoren radi savršenosti, onda on nije ništa drugo nego besmisleni pregršt praha, ili nešto još neznatnije. Tek sa otvorenošću prema najvišem, čovjek se može pronaći usred labirinta svog postojanja i odgonetnuti pitanje o životu i smrti. A to su tokovi Karahasanovog pripovijedanja. I zato je razložno osporiti tvrdnju onog koji kaže da Karahasanovo pripovijedanje nije u najtješnjoj vezi s bosanskom zbiljom.

Dodatne informacije

Izdavač Connectum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter