Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Bosanski jezik i Bošnjaci

Bosanski jezik i Bošnjaci

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9958-39-023-X

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1783

Broj strana:

104

Težina:

200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Baviti se pitanjima bilo kog jezika, pa i bosanskog, odgovoran je i složen posao tim prije što sam jezik nije izolirana pojav već nešto što je u manjoj ili većoj mjeri povezano sa dosta toga drugoga. Tako se, na primjer, pojmovi jezik, narod, zemlja uvijek dodiruju iaoko svaki od njih ima i svoje posebne odrednice i jednako su delikatne pa im valja pristupiti sa oprezom.

Sam jezik se može definirati na razne načine, ali nikad potpuno i na svakom prihvatljiv način. Možda bi najjednostavnije bilo reći da je to nezamjenjivo sredstvo iskazivanja čovjekovih misli i osjećanja i najsavršeniji oblik međusobnog sporazumijevanja, ali time ne bismo sve rekli. No, cilj ovoga rada, iako je jezik njegov glavni predmet, nije pronalaženje odgovarajućih općih definicija nego nešto sasvim drugo. Zato će se ovdje dati samo neke naznake u tom smislu kako bi se olakšao pristup odabranoj temi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165X240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Baviti se pitanjima bilo kog jezika, pa i bosanskog, odgovoran je i složen posao tim prije što sam jezik nije izolirana pojav već nešto što je u manjoj ili većoj mjeri povezano sa dosta toga drugoga. Tako se, na primjer, pojmovi jezik, narod, zemlja uvijek dodiruju iaoko svaki od njih ima i svoje posebne odrednice i jednako su delikatne pa im valja pristupiti sa oprezom. Sam jezik se može definirati na razne načine, ali nikad potpuno i na svakom prihvatljiv način. Možda bi najjednostavnije bilo reći da je to nezamjenjivo sredstvo iskazivanja čovjekovih misli i osjećanja i najsavršeniji oblik međusobnog sporazumijevanja, ali time ne bismo sve rekli. No, cilj ovoga rada, iako je jezik njegov glavni predmet, nije pronalaženje odgovarajućih općih definicija nego nešto sasvim drugo. Zato će se ovdje dati samo neke naznake u tom smislu kako bi se olakšao pristup odabranoj temi.

Dodatne informacije

Izdavač Sejtarija
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter