Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Mehane i kafane starog Beograda

Mehane i kafane starog Beograda

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-3248-5

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B1506

Broj strana:

352

Težina:

527 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga od zaborava čuva stare kafane koje su obeležile život Beograda. Bez naučnih pretenzija, uz obilje arhivskog materijala, kroz malo poznate priče o našoj najvitalnijoj instituciji, Mehane i kafane će nas upoznati sa duhom prošlih vremena i nadaleko čuvenim posebnostima naše gradske kulture. Kafane su bile centri javnog života, slobodne misli i hedonizma. Bukvalno su bile i koncertni podijumi i operske kuće, i cirkusi i pozorišta, novinske redakcije i sale za sastanke, a po potrebi i narodne skupštine, opozicione tribine, sudnice i advokatske kancelarije. U njima su se kovale zavere, rušile vlade, pisali zakoni, proslavljali uspesi i oplakivali porazi. A gde su se one nalazile, od kraja srednjeg veka do sredine XX veka, kako su se zvale, ko ih je posećivao? Da li još postoje, šta ih je zamenilo?

Mehane i kafane starog Beograda pružaju nam obilje zanimljivih odgovora na ova pitanja prerastajući u pouzdan vodič za kretanje kroz vreme i prostor našeg grada.

  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga od zaborava čuva stare kafane koje su obeležile život Beograda. Bez naučnih pretenzija, uz obilje arhivskog materijala, kroz malo poznate priče o našoj najvitalnijoj instituciji, Mehane i kafane će nas upoznati sa duhom prošlih vremena i nadaleko čuvenim posebnostima naše gradske kulture. Kafane su bile centri javnog života, slobodne misli i hedonizma. Bukvalno su bile i koncertni podijumi i operske kuće, i cirkusi i pozorišta, novinske redakcije i sale za sastanke, a po potrebi i narodne skupštine, opozicione tribine, sudnice i advokatske kancelarije. U njima su se kovale zavere, rušile vlade, pisali zakoni, proslavljali uspesi i oplakivali porazi. A gde su se one nalazile, od kraja srednjeg veka do sredine XX veka, kako su se zvale, ko ih je posećivao? Da li još postoje, šta ih je zamenilo? Mehane i kafane starog Beograda pružaju nam obilje zanimljivih odgovora na ova pitanja prerastajući u pouzdan vodič za kretanje kroz vreme i prostor našeg grada.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter