Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Imperator - kapije Rima

Imperator - kapije Rima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kon Igulden


ISBN:

86-7710-015-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0102

Broj strana:

303

Težina:

411 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Od prizora gladijatorskih borbi do intriga u senatu, od stranih ratova koji su stvorili imperiju do političkih sukoba koji su je skoro uništili, romani Imperator oslikavaju nevjerovatnu priču o čovjeku koji je bio najveći Rimljanin od svih: Juliju Cezaru.

U daljini se začu galopiranje. Kabera zadrža kapiju otvorenom, posmatrajući konjanika koji se približavao. Možda je to bio prvi od napadača ili možda glasnik iz Rima? Konjanika je pratio mračan, prašnjav trag, jedva vidljiv pod slabim svjetlom sumraka. Drži kapiju! naredi glas. Kabera izvi obrvu. Šta je drugo mislio da radi? Gajev otac Julije protutnja kroz otvor, crvenog lica i prljave odjeće. Rim gori, reče on, silazeći s konja. Ali moju kuću neće osvojiti. Na horizontu je vladala tama, ali Kabera je mogao da vidi vatrene jezičke koji su se približavali, bivajući sve gušći, podsjećajući na svice. Svaki je predstavljao lampu ili baklju pobjesnelih robova. Njihova krv razbuktavala je zapaljeno nebo iznad prijestolnice. Približavali su se velikom imanju.

  • Originalni naziv: Emperor, Gates of Rome...
  • Prevodilac: Magdalena Reljić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Od prizora gladijatorskih borbi do intriga u senatu, od stranih ratova koji su stvorili imperiju do političkih sukoba koji su je skoro uništili, romani Imperator oslikavaju nevjerovatnu priču o čovjeku koji je bio najveći Rimljanin od svih: Juliju Cezaru. U daljini se začu galopiranje. Kabera zadrža kapiju otvorenom, posmatrajući konjanika koji se približavao. Možda je to bio prvi od napadača ili možda glasnik iz Rima? Konjanika je pratio mračan, prašnjav trag, jedva vidljiv pod slabim svjetlom sumraka. Drži kapiju! naredi glas. Kabera izvi obrvu. Šta je drugo mislio da radi? Gajev otac Julije protutnja kroz otvor, crvenog lica i prljave odjeće. Rim gori, reče on, silazeći s konja. Ali moju kuću neće osvojiti. Na horizontu je vladala tama, ali Kabera je mogao da vidi vatrene jezičke koji su se približavali, bivajući sve gušći, podsjećajući na svice. Svaki je predstavljao lampu ili baklju pobjesnelih robova. Njihova krv razbuktavala je zapaljeno nebo iznad prijestolnice. Približavali su se velikom imanju.

Dodatne informacije

Izdavač Editor
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter