Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Istanbul: Priča o tri grada - II tom

Istanbul: Priča o tri grada - II tom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Betani Hjuz


ISBN:

978-86-521-2855-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M8474

Broj strana:

383

Težina:

470 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,20 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je više od istorije, to je priča o ljudima pre nas i Gradu u kojem se prelama sudbina sveta.

Istanbul je oduvek bio mesto u kojem se priče i istorija sukobljavaju i prepliću, gde su legende snažna kao i istorijska činjenica. Ovaj grad sa tri imena tokom vekova - Vizantion, Konstantinopolj, Istanbul - postoji u isti mah i kao ideja i kao mesto, prelazi granice stvarnog i zamišljenog. Pred vama je uzbudljiva, lepršava priča o tri grada - koliko i njihova istorija.

Carigrad, kako su ga zvali još Sloveni, kapija između Istoka i Zapada, prestonica rimskog, vizantijskog, latinskog i osmanskog carstva, u jednom periodu centar hrišćanstva, a kasnije i islama, i danas je jedan od najvećih gradova na svetu. Arheolozi su pronašli četrdeset i dva sloja ljudskih naseobina na njegovom tlu. Bio je dom Grcima, Persijancima, Rimljanima, Latinima, Vikinzima, Jevrejima, Osmanlijama, Jermenima i mnogim drugim narodima. U Istanbulu i danas postoje Beogradska kapija i Beogradska šuma.

Putujući kroz istoriju autorka nam otkriva mnoga lica ovog dijamanta između dva safira, koji je bio i Bogorodičin i krstaški i Alahov grad, a dugo je opisivan kao čežnja celog sveta.

  • Originalni naziv: Istanbul A Tale of Three...
  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je više od istorije, to je priča o ljudima pre nas i Gradu u kojem se prelama sudbina sveta. Istanbul je oduvek bio mesto u kojem se priče i istorija sukobljavaju i prepliću, gde su legende snažna kao i istorijska činjenica. Ovaj grad sa tri imena tokom vekova - Vizantion, Konstantinopolj, Istanbul - postoji u isti mah i kao ideja i kao mesto, prelazi granice stvarnog i zamišljenog. Pred vama je uzbudljiva, lepršava priča o tri grada - koliko i njihova istorija. Carigrad, kako su ga zvali još Sloveni, kapija između Istoka i Zapada, prestonica rimskog, vizantijskog, latinskog i osmanskog carstva, u jednom periodu centar hrišćanstva, a kasnije i islama, i danas je jedan od najvećih gradova na svetu. Arheolozi su pronašli četrdeset i dva sloja ljudskih naseobina na njegovom tlu. Bio je dom Grcima, Persijancima, Rimljanima, Latinima, Vikinzima, Jevrejima, Osmanlijama, Jermenima i mnogim drugim narodima. U Istanbulu i danas postoje Beogradska kapija i Beogradska šuma. Putujući kroz istoriju autorka nam otkriva mnoga lica ovog dijamanta između dva safira, koji je bio i Bogorodičin i krstaški i Alahov grad, a dugo je opisivan kao čežnja celog sveta.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter