Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Uvod u islamske financije, Teorija i praksa

Uvod u islamske financije, Teorija i praksa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-068-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

N2183

Broj strana:

320

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

75,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Globalna potražnja za etičkim oblikom ulaganja dovela je do snažnog rasta islamskog bankarstva i fi nancija. Banke poput HSBC-a i Citibanke najavile su svoju ambiciju da postanu glavni igrači na tom tržištu.

Pridošlicama na ovo brzorastuće tržište knjiga Uvod u islamske financije, koju su napisala dva dobro poznata stučnjaka na području islamskih fi nancija, pruža sjajan pregled glavnih koncepata iz ovog područja.

Ova knjiga objašnjava temeljna načela i funkcije ekonomskog, bankarskog i fi- nancijskog sustava koji djeluje po šerijatu (islamski zakon). O brojnim pravilima islama - od društvene pravde, jednakosti, zaštite vlasničkih prava, nepovredivosti ugovora i zabrane Ribe (kamate)-raspravlja se u odnosu na ekonomsko ponašanje pojedinaca, društva i države.

Zamir Iqbal i Abbas Mirakhor, zaposleni u Svjetskoj banci i Međunarodnome monetarnom fondu (MMF), iznose svoje teoretsko znanje i iskustvo iz područja ekonomije, financija i bankarstva kako bikg pružili vrijedan uvid u brzorastuću industriju islamskih fi nancijskih usluga.

Uvod u islamske financije: Teorija i praksa sveobuhvatan je i praktičan vodič svima koji su zainteresirani za islamske financije i bankarstvo, kao i za veliki potencijal koji oni nose.

Kratak sadržaj:

- Uvod
- Ekonomski sustav
- Financijsko ugovaranje i Riba (kamata)
- Financijski instrumenti
- Financijsko posredovanje
- Islamski fi nancijski sustav
- Industrija islamskih financijskih usluga
- Tržišta kapitala
- Financijski inženjering
- Upravljanje rizicima islamskih financijskih institucija
- Regulativa islamskih financijskih institucija
- Korporativno upravljanje
- Globalizacija i izazovi za islamske financije

  • Originalni naziv: An Introduction to Islamic...
  • Prevodilac: Gorana Lukinić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Globalna potražnja za etičkim oblikom ulaganja dovela je do snažnog rasta islamskog bankarstva i fi nancija. Banke poput HSBC-a i Citibanke najavile su svoju ambiciju da postanu glavni igrači na tom tržištu. Pridošlicama na ovo brzorastuće tržište knjiga Uvod u islamske financije, koju su napisala dva dobro poznata stučnjaka na području islamskih fi nancija, pruža sjajan pregled glavnih koncepata iz ovog područja. Ova knjiga objašnjava temeljna načela i funkcije ekonomskog, bankarskog i fi- nancijskog sustava koji djeluje po šerijatu (islamski zakon). O brojnim pravilima islama - od društvene pravde, jednakosti, zaštite vlasničkih prava, nepovredivosti ugovora i zabrane Ribe (kamate)-raspravlja se u odnosu na ekonomsko ponašanje pojedinaca, društva i države. Zamir Iqbal i Abbas Mirakhor, zaposleni u Svjetskoj banci i Međunarodnome monetarnom fondu (MMF), iznose svoje teoretsko znanje i iskustvo iz područja ekonomije, financija i bankarstva kako bikg pružili vrijedan uvid u brzorastuću industriju islamskih fi nancijskih usluga. Uvod u islamske financije: Teorija i praksa sveobuhvatan je i praktičan vodič svima koji su zainteresirani za islamske financije i bankarstvo, kao i za veliki potencijal koji oni nose. Kratak sadržaj: - Uvod - Ekonomski sustav - Financijsko ugovaranje i Riba (kamata) - Financijski instrumenti - Financijsko posredovanje - Islamski fi nancijski sustav - Industrija islamskih financijskih usluga - Tržišta kapitala - Financijski inženjering - Upravljanje rizicima islamskih financijskih institucija - Regulativa islamskih financijskih institucija - Korporativno upravljanje - Globalizacija i izazovi za islamske financije

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter