Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Financijska tržišta + institucije

Financijska tržišta + institucije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-246-005-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2211

Broj strana:

697

Težina:

1800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

106,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Financijska tržišta i institucije su prva knjiga ove tematike u hrvatskom prijevodu. Za vas smo preveli najbolji udžbenik iz područja financijskih tržišta, eminentnih autora Fredericka Mishkina (Columbia Univeresity) i Stanleya Eakinsa (East Carolina University). Stručni redaktor prijevoda je poznati stručnjak za područje financija mr. Velimir Šonje.

Ova knjiga pruža najbolji uvid u zamršeno područje financija. Polazeći od premise da svaki budući dobar menadžer mora, da bi mogao uspješno raditi i komunicirati s industrijom financijskih usluga, imati odličnu podlogu i znanje iz područja financijskih tržišta i institucija, Autori su napisali jednostavan i efektan udžbenik koji će čak i one nesklone tom području zainteresirati za prodor na to novo, zanimljivo, područje koje je stalno u pokretu. Kroz oči praktičara, financijskog menadžera, proučavaju koncepte i modele te utvrđuju ne samo zašto su oni bitni, već kako se koriste u stvarnom svijetu.

Čitajući ovu knjigu ovladat ćete suvremenim ekonomskim trendovima te na vrijeme znati uočiti prilike na tržištu te ih iskoristiti u svoju korist. Sigurno ste gledajući televizijske emisije vidjeli snimku koje burze - i pitali se gdje su tu pravila i red i kako burza funkcionira. Mjesto gdje ćete naći odgovore na ova i mnoga druga pitanja je upravo knjiga Financijska tržišta i institucije.

Kratki sadržaj:

- Pregled financijskog sustava
- Osnove kamatnih stopa (razumijevanje i ponašanje stopa te rizična i ročna struktura)
- Središnje bankarstvo i vođenje monetarne politike (strukture središnjih banaka, mjere, instrumenti i ciljevi)
- Financijska tržišta (tržišta novca, kapitala, dionica, hipotekarna i devizna tržišta te međunarodni financijski sustav)
- Industrija financijskih institucija (struktura, banke, štedionice i kreditne zadruge, zakoni, osiguravajuća društva i mirovinski fondovi, kapital, financijske kompanije, investicijske banke, brokerske kuće i investicijski fondovi)
- Upravljanje financijskim institucijama (rizik, hedging financijskim derivatima)
- Rječnik; Odgovori na odabrana pitanja i probleme, Kazalo pojmova.

  • Originalni naziv: Financial markets and...
  • Prevodilac: Željka Bekavac, Ivan Kožić, Gorana Lukanić, Maja Povšić, Ana Šabić
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2005
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Financijska tržišta i institucije su prva knjiga ove tematike u hrvatskom prijevodu. Za vas smo preveli najbolji udžbenik iz područja financijskih tržišta, eminentnih autora Fredericka Mishkina (Columbia Univeresity) i Stanleya Eakinsa (East Carolina University). Stručni redaktor prijevoda je poznati stručnjak za područje financija mr. Velimir Šonje. Ova knjiga pruža najbolji uvid u zamršeno područje financija. Polazeći od premise da svaki budući dobar menadžer mora, da bi mogao uspješno raditi i komunicirati s industrijom financijskih usluga, imati odličnu podlogu i znanje iz područja financijskih tržišta i institucija, Autori su napisali jednostavan i efektan udžbenik koji će čak i one nesklone tom području zainteresirati za prodor na to novo, zanimljivo, područje koje je stalno u pokretu. Kroz oči praktičara, financijskog menadžera, proučavaju koncepte i modele te utvrđuju ne samo zašto su oni bitni, već kako se koriste u stvarnom svijetu. Čitajući ovu knjigu ovladat ćete suvremenim ekonomskim trendovima te na vrijeme znati uočiti prilike na tržištu te ih iskoristiti u svoju korist. Sigurno ste gledajući televizijske emisije vidjeli snimku koje burze - i pitali se gdje su tu pravila i red i kako burza funkcionira. Mjesto gdje ćete naći odgovore na ova i mnoga druga pitanja je upravo knjiga Financijska tržišta i institucije. Kratki sadržaj: - Pregled financijskog sustava - Osnove kamatnih stopa (razumijevanje i ponašanje stopa te rizična i ročna struktura) - Središnje bankarstvo i vođenje monetarne politike (strukture središnjih banaka, mjere, instrumenti i ciljevi) - Financijska tržišta (tržišta novca, kapitala, dionica, hipotekarna i devizna tržišta te međunarodni financijski sustav) - Industrija financijskih institucija (struktura, banke, štedionice i kreditne zadruge, zakoni, osiguravajuća društva i mirovinski fondovi, kapital, financijske kompanije, investicijske banke, brokerske kuće i investicijski fondovi) - Upravljanje financijskim institucijama (rizik, hedging financijskim derivatima) - Rječnik; Odgovori na odabrana pitanja i probleme, Kazalo pojmova.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter