Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Damodaran o valuaciji

Damodaran o valuaciji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-087-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4741

Broj strana:

696

Težina:

1300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

106,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

2. izdanje

ANALIZA SIGURNOSTI ZA ULAGANJA I KORPORATIVNE FINANCIJE

Sposobnost valuiranja imovine bitna je vještina u širokoj raznolikosti profesionalnih Okruženja: od korporativnih financija do upravljanja portfeljem i strategije. I dok su razlozi valuiranja širokog raspona i raznoliki kao i samo poslovanje, osnovna pravila valuacije iznenađujuće su slična kako oblikom, tako i funkcijom.
Drugo izdanje knjige Damodaran o valuaciji donosi danas najizravniji i najrazumljiviji pregled pristupa i modela za izradu valuacije. Napisao ju je poznati profesor, autor i autoritet valuacije, Aswath Damodaran, i u potpunosti je revidirana i ažurirana u odnosu na izuzetno popularno prvo izdanje - koje je postalo vrlo važna referenca za svaku profesionalnu osobu koja treba točnu i pouzdanu informaciju o evaluaciji - ova neprocjenjiva knjiga donosi vam:
- Temeljit obuhvat raznih osebujnih pristupa valuaciji i ključnih modela unutar svakog
- Tehnike za ispravnu procjenu učinka na vrijednost dioničkih opcija zaposlenika i drugih kompenzacija na bazi dionica
- Metodologije za upotrebu evaluacijskih modela za nematerijalnu imovinu - patente, autorska prava, trgovačke marke, licence, zaštitna imena i dr.
- Zdrave strategije za identifikaciju i mjerenje vrijednosti kontrole u nekom poslovanju i zašto očekivana vrijednost kontrole igra ulogu u mnogim različitim kontekstima valuacije.
- Rasprava o utjecaju likvidnosti - ili, točnije, nelikvidnosti - na vrijednost, kao i o načinima mjerenja tog utjecaja
- Potencijalni izvori neuhvatljivih „sinergija“ pri spajanju dvaju subjekata te kako najbolje procijeniti svaki tip sinergije i istraživanje zašto tvrtke tako često preplate sinergiju


Kratki sadržaj:

- Uvod u valuaciju
- Valuacija diskontiranjem novčanog tijeka
- Procjena diskontnih stopa
- Mjerenje novčanih tijekova
- Predviđanje novčanih tijekova
- Modeli kapitalnih diskontiranih novčanih tijekova
- Modeli valuiranja tvrtki drugi dio
- Relativna valuacija
- Relativna valuacija: prva načela
- Dionički multiplikatori
- Vrijednosni multiplikatori
- Nepreciznosti u valuaciji
- Gotovina, ulaganja u druge tvrtke i ostala imovina
- Dioničke opcije zaposlenika i naknade
- Vrijednost nematerijalne imovine
- Vrijednost kontrole
- Vrijednost likvidnosti
- Vrijednost sinergije
- Vrijednost transparentnosti
- Trošak pljenidbe

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 185x250
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

2. izdanje ANALIZA SIGURNOSTI ZA ULAGANJA I KORPORATIVNE FINANCIJE Sposobnost valuiranja imovine bitna je vještina u širokoj raznolikosti profesionalnih Okruženja: od korporativnih financija do upravljanja portfeljem i strategije. I dok su razlozi valuiranja širokog raspona i raznoliki kao i samo poslovanje, osnovna pravila valuacije iznenađujuće su slična kako oblikom, tako i funkcijom. Drugo izdanje knjige Damodaran o valuaciji donosi danas najizravniji i najrazumljiviji pregled pristupa i modela za izradu valuacije. Napisao ju je poznati profesor, autor i autoritet valuacije, Aswath Damodaran, i u potpunosti je revidirana i ažurirana u odnosu na izuzetno popularno prvo izdanje - koje je postalo vrlo važna referenca za svaku profesionalnu osobu koja treba točnu i pouzdanu informaciju o evaluaciji - ova neprocjenjiva knjiga donosi vam: - Temeljit obuhvat raznih osebujnih pristupa valuaciji i ključnih modela unutar svakog - Tehnike za ispravnu procjenu učinka na vrijednost dioničkih opcija zaposlenika i drugih kompenzacija na bazi dionica - Metodologije za upotrebu evaluacijskih modela za nematerijalnu imovinu - patente, autorska prava, trgovačke marke, licence, zaštitna imena i dr. - Zdrave strategije za identifikaciju i mjerenje vrijednosti kontrole u nekom poslovanju i zašto očekivana vrijednost kontrole igra ulogu u mnogim različitim kontekstima valuacije. - Rasprava o utjecaju likvidnosti - ili, točnije, nelikvidnosti - na vrijednost, kao i o načinima mjerenja tog utjecaja - Potencijalni izvori neuhvatljivih „sinergija“ pri spajanju dvaju subjekata te kako najbolje procijeniti svaki tip sinergije i istraživanje zašto tvrtke tako često preplate sinergiju Kratki sadržaj: - Uvod u valuaciju - Valuacija diskontiranjem novčanog tijeka - Procjena diskontnih stopa - Mjerenje novčanih tijekova - Predviđanje novčanih tijekova - Modeli kapitalnih diskontiranih novčanih tijekova - Modeli valuiranja tvrtki drugi dio - Relativna valuacija - Relativna valuacija: prva načela - Dionički multiplikatori - Vrijednosni multiplikatori - Nepreciznosti u valuaciji - Gotovina, ulaganja u druge tvrtke i ostala imovina - Dioničke opcije zaposlenika i naknade - Vrijednost nematerijalne imovine - Vrijednost kontrole - Vrijednost likvidnosti - Vrijednost sinergije - Vrijednost transparentnosti - Trošak pljenidbe

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter