Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Osnove ekonomije 2

Osnove ekonomije 2

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

D4148

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4148

Broj strana:

137

Težina:

272 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Udžbenik Osnove ekonomije 2 prikazuje osnovne značajke ponašanja potrošača i tržišnih struktura kako biste shvatili važnost i osjetljivost svih ekonomskih subjekata i njihovih međusobnih odnosa. Iz njega ćete saznati na koji način potrošači donose odluku o kupnji dobara i koji sve važni čimbenici utječu na takve odluke. Nastojat ćemo vam prikazati osnovne tržišne strukture i razlike koje nastaju na pojedinom tržištu ako je prisutan samo jedan proizvođač, nekolicina njih ili izuzetno velik broj proizvođača.

Također, Osnove ekonomije 2 detaljno obrađuje pojam bruto domaćeg proizvoda (BDP), te ćete saznati koja mu je važnost, kako se mjeri i zašto je iznimno važno pratiti kretanje te makroekonomske varijable. Posebnu pažnju u ovom udžbeniku posvetit ćemo ulozi države u kreiranju i provođenju makroekonomske politike zemlje. Upoznat ćemo osnovne makroekonomske politike (fiskalnu i monetarnu politiku), te institucije koje su zadužene za njihovo provođenje.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Udžbenik Osnove ekonomije 2 prikazuje osnovne značajke ponašanja potrošača i tržišnih struktura kako biste shvatili važnost i osjetljivost svih ekonomskih subjekata i njihovih međusobnih odnosa. Iz njega ćete saznati na koji način potrošači donose odluku o kupnji dobara i koji sve važni čimbenici utječu na takve odluke. Nastojat ćemo vam prikazati osnovne tržišne strukture i razlike koje nastaju na pojedinom tržištu ako je prisutan samo jedan proizvođač, nekolicina njih ili izuzetno velik broj proizvođača. Također, Osnove ekonomije 2 detaljno obrađuje pojam bruto domaćeg proizvoda (BDP), te ćete saznati koja mu je važnost, kako se mjeri i zašto je iznimno važno pratiti kretanje te makroekonomske varijable. Posebnu pažnju u ovom udžbeniku posvetit ćemo ulozi države u kreiranju i provođenju makroekonomske politike zemlje. Upoznat ćemo osnovne makroekonomske politike (fiskalnu i monetarnu politiku), te institucije koje su zadužene za njihovo provođenje.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter