Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Osnove državne regulative tržišne konkurencije Bosne i Hercegovine

Osnove državne regulative tržišne konkurencije Bosne i Hercegovine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Samir Bekto


ISBN:

978-9958-789-09-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7699

Broj strana:

162

Težina:

497 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U uslovima globalnih integracijskih procese, poslovni subjekti s velikim tržišnim učešćem i privrednom snagom, svim sredstvima, jačaju svoj položaj na tržištu. Isti ugrožavaju slabije poslovne subjekte, isključuju ih s tržišta i proizvode negativne efekte na konkurentnu dimenziju tržišta, te ugrožavaju prava potrošača. Zbog navedenog države imaju potrebu za uspostavljanjem državne regulative tržišne konkurencije.



Državna regulativa tržišne konkurencije, u širem smislu, obuhvata nekoliko oblasti, i to: državnu pomoć, liberalizaciju i tržišnu konkurenciju. Ova knjiga se bazira na područje tržišne konkurencije i između ostalog, daje detaljan prikaz određivanja relevantnog tržišta, zatim se fokusira na dominantni položaj, koncentracije i tajne sporazume poslovnih subjekata.



Efikasna državna regulativa tržišne konkurencije djeluje na strukturu samog tržišta i na ponašanje poslovnih subjekata na istom tržištu. Poslovni subjekti moraju svoje ponašanja na tržištu uskladiti s legislativom koja onemogućava zloupotrebu njihovog dominantnog položaja ili stvaranje monopola, sprječava ih u stvaranju zabranjenih sporazuma koji u pravilu imaju za posljedicu dogovore o cijenama ili podjelu tržišta i zabranjuje im pripajanja, spajanja ili druge oblike koncentracija koje bi mogle imati za posljedicu štetne efekte na tržišnu konkurenciju ili interese potrošača.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U uslovima globalnih integracijskih procese, poslovni subjekti s velikim tržišnim učešćem i privrednom snagom, svim sredstvima, jačaju svoj položaj na tržištu. Isti ugrožavaju slabije poslovne subjekte, isključuju ih s tržišta i proizvode negativne efekte na konkurentnu dimenziju tržišta, te ugrožavaju prava potrošača. Zbog navedenog države imaju potrebu za uspostavljanjem državne regulative tržišne konkurencije. Državna regulativa tržišne konkurencije, u širem smislu, obuhvata nekoliko oblasti, i to: državnu pomoć, liberalizaciju i tržišnu konkurenciju. Ova knjiga se bazira na područje tržišne konkurencije i između ostalog, daje detaljan prikaz određivanja relevantnog tržišta, zatim se fokusira na dominantni položaj, koncentracije i tajne sporazume poslovnih subjekata. Efikasna državna regulativa tržišne konkurencije djeluje na strukturu samog tržišta i na ponašanje poslovnih subjekata na istom tržištu. Poslovni subjekti moraju svoje ponašanja na tržištu uskladiti s legislativom koja onemogućava zloupotrebu njihovog dominantnog položaja ili stvaranje monopola, sprječava ih u stvaranju zabranjenih sporazuma koji u pravilu imaju za posljedicu dogovore o cijenama ili podjelu tržišta i zabranjuje im pripajanja, spajanja ili druge oblike koncentracija koje bi mogle imati za posljedicu štetne efekte na tržišnu konkurenciju ili interese potrošača.

Dodatne informacije

Izdavač Promocult Sarajevo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter