Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Načela ekonomske sociologije

Načela ekonomske sociologije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-246-011-X

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3213

Broj strana:

380

Težina:

488 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

65,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Novo, uzbudljivo područje ekonomije koje je tek u razvoju! Prvi udžbenik iz područja ekonomske sociologije u Hrvatskoj!

Nakana je ove knjige poslužiti kao opći uvod u ekonomsku sociologiju, razmjerno novo područje u društvenim znanostima čija važnost brzo raste i u Sjedinjenim Državama i u Europi. Ekonomska sociologije predstavlja vrstu analize koja mnogo obećava, a s obzirom na brzinu kojom se razvijala proteklih desetak godina, u 21. stoljeću lako bi mogla postati jednom od ključnih konkurentnih metoda u analizi ekonomskih pojava - u istome rangu s neoklasičnom ekonomijom, teorijom igara i bihevioralnom ekonomijom.
Prema riječima Franka Dobbina sa Sveučilišta Princeton Swedberg je istinska enciklopedija za područja ekonomike i ekonomske sociologije, i svoje široko znanje iz oba ta područja primjenjuje u ovoj knjizi. Rezultat je iscrpan udžbnik, koji je obvezatan za znanstvenike, a ujedno i pristupačan i dovoljno živahan da bude savršen uvod za početne, više i poslijediplomske studente.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Novo, uzbudljivo područje ekonomije koje je tek u razvoju! Prvi udžbenik iz područja ekonomske sociologije u Hrvatskoj! Nakana je ove knjige poslužiti kao opći uvod u ekonomsku sociologiju, razmjerno novo područje u društvenim znanostima čija važnost brzo raste i u Sjedinjenim Državama i u Europi. Ekonomska sociologije predstavlja vrstu analize koja mnogo obećava, a s obzirom na brzinu kojom se razvijala proteklih desetak godina, u 21. stoljeću lako bi mogla postati jednom od ključnih konkurentnih metoda u analizi ekonomskih pojava - u istome rangu s neoklasičnom ekonomijom, teorijom igara i bihevioralnom ekonomijom. Prema riječima Franka Dobbina sa Sveučilišta Princeton Swedberg je istinska enciklopedija za područja ekonomike i ekonomske sociologije, i svoje široko znanje iz oba ta područja primjenjuje u ovoj knjizi. Rezultat je iscrpan udžbnik, koji je obvezatan za znanstvenike, a ujedno i pristupačan i dovoljno živahan da bude savršen uvod za početne, više i poslijediplomske studente.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter