Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.233

Facebook slicica

Katalog

Male porodične fabrike

Male porodične fabrike

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Muhamed Gaši


ISBN:

K2201

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K2201

Broj strana:

302

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

67,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U toku svog dugogodišnjeg rada u hemijskoj industriji, uočio sam da je proizvodnja mnogih proizvoda za svakodnevnu upotebu moguća jednostavnim metodama i uređajima, uz skromna ulaganja, u sklopu malih i privatnih radionica.

Ta vrsta djelatnosti sada dolazi do izražaja, jer se veliki proizvodni sistemi raspadaju, stručna radna snaga ostaje bez posla, a privatna inicijativa se budi.

Na osnovu vlastitog iskustva stečenog u zemlji i inostranstvu, radova D. Svanberga. i S.Engludha, zatim proizvodnog programa i podloga Henkela, odlučio sam da na neki način dam podsticaj tom procesu.

S tim ciljem napisao sam neku vrstu hemijsko-tehničkog priručnika recepata kojeg sam s obzirom na namjenu nazvao Male porodične fabrike, ideje, recepti, tehnologija.

Praksa je pokazala da se obično nema mnogo koristi od zbirke recepata, ako se istovremeno nema dovoljno znanja kako treba rukovati različitim materijalima, kojim redom ih miješati itd., da bi se na kraju dobio kvalitetan proizvod. Zato su u knjizi, kratko navedene karakteristike važnijih sirovina, postupci proizvodnje i neophodna oprema.

Težište je stavljeno na tradicionalni način proizvodnje, a dopunjeno savremenim dostignućima. Više podataka u vezi osnivanja firme, njenog upisivanja, registracije zaštitnog znaka, i nešto tehničkih upustava dato je u prvom dijelu knjige. Na kraju knjige dat je pregled u recepturama korištenih važnijih materijala, sa kratkim karakteristikama.

Rad je namijenjen u prvom redu sadašnjim i budućim vlasnicima malih fabrika i radionica, a takođe i domaćinstvima. Zadatak mu je da posluži kao osnova onima koji su zainteresovani za hemijsko tehničke preparate i njihovu proizvodnju.

Neki od recepata nisu isprobani tako da nije sprovedena praktična provjera. Zato je neophodno uvijek izvršiti probnu proizvodnju sa malim količinama. Isto tako, pri nabavci sirovina veoma je važno proučiti osobine i moguće opasnosti. U svakom slučaju neophodna je upotreba zaštitne opreme, u prvom redu zaštitnih naočala i rukavica.

Svi sastojci u receptima, ako nije drugačije navedeno, dati su u gramima.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1994
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

U toku svog dugogodišnjeg rada u hemijskoj industriji, uočio sam da je proizvodnja mnogih proizvoda za svakodnevnu upotebu moguća jednostavnim metodama i uređajima, uz skromna ulaganja, u sklopu malih i privatnih radionica. Ta vrsta djelatnosti sada dolazi do izražaja, jer se veliki proizvodni sistemi raspadaju, stručna radna snaga ostaje bez posla, a privatna inicijativa se budi. Na osnovu vlastitog iskustva stečenog u zemlji i inostranstvu, radova D. Svanberga. i S.Engludha, zatim proizvodnog programa i podloga Henkela, odlučio sam da na neki način dam podsticaj tom procesu. S tim ciljem napisao sam neku vrstu hemijsko-tehničkog priručnika recepata kojeg sam s obzirom na namjenu nazvao Male porodične fabrike, ideje, recepti, tehnologija. Praksa je pokazala da se obično nema mnogo koristi od zbirke recepata, ako se istovremeno nema dovoljno znanja kako treba rukovati različitim materijalima, kojim redom ih miješati itd., da bi se na kraju dobio kvalitetan proizvod. Zato su u knjizi, kratko navedene karakteristike važnijih sirovina, postupci proizvodnje i neophodna oprema. Težište je stavljeno na tradicionalni način proizvodnje, a dopunjeno savremenim dostignućima. Više podataka u vezi osnivanja firme, njenog upisivanja, registracije zaštitnog znaka, i nešto tehničkih upustava dato je u prvom dijelu knjige. Na kraju knjige dat je pregled u recepturama korištenih važnijih materijala, sa kratkim karakteristikama. Rad je namijenjen u prvom redu sadašnjim i budućim vlasnicima malih fabrika i radionica, a takođe i domaćinstvima. Zadatak mu je da posluži kao osnova onima koji su zainteresovani za hemijsko tehničke preparate i njihovu proizvodnju. Neki od recepata nisu isprobani tako da nije sprovedena praktična provjera. Zato je neophodno uvijek izvršiti probnu proizvodnju sa malim količinama. Isto tako, pri nabavci sirovina veoma je važno proučiti osobine i moguće opasnosti. U svakom slučaju neophodna je upotreba zaštitne opreme, u prvom redu zaštitnih naočala i rukavica. Svi sastojci u receptima, ako nije drugačije navedeno, dati su u gramima.

Dodatne informacije

Izdavač Komercijalna banka Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter