Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Liderstvo - teorija i praksa

Liderstvo - teorija i praksa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-867-478-043-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2236

Broj strana:

283

Težina:

597 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prvo izdanje ove vrhunske knjige objavljeno je prije deset godina. Od tada je zaokupljenost javnosti liderstvom rasla nevjerovatnom brzinom, tako da se pred čitalačkom publikom nalazi već četvrto izdanje.

Poput prethodnih, i ovo izdanje sadrži pregled i analizu odabranih teorija o liderstvu, a posebna pažnja posvećena je tome kako svaki od teorijskih pristupa može da se primjeni u postojećim organizacijama. Od novih sadržaja izdvajamo poglavlje „Kultura i liderstvo“ u kojem se razmatraju najnovija istraživanja o kulturi, njenim dimenzijama i načinima na koje kultura utiče na proces liderstva.

Druga novina je poglavlje „Žene i liderstvo“ u kojem se istražuju stilovi žena i muškaraca lidera i njihova efektivnost.

Četvrto izdanje knjige Liderstvo napisano je sa istim ciljem kao i prethodna izdanja, a to je da premosti jaz između često pojednostavljenih popularnih pristupa liderstvu i apstraktnijih teorijskih pristupa. I upravo je način na koji je materija izložena razlog zašto ova knjiga ima široku primjenu.

Namjenjena je studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija širokog spektra programa, a može da se koristi i za vježbe, permanentnu edukaciju, treninge za zaposlene i druge programe u razvoju liderstva.

  • Originalni naziv: Leadership
  • Prevodilac: Nina Stojanović
  • Izdanje: 4
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x237
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvo izdanje ove vrhunske knjige objavljeno je prije deset godina. Od tada je zaokupljenost javnosti liderstvom rasla nevjerovatnom brzinom, tako da se pred čitalačkom publikom nalazi već četvrto izdanje. Poput prethodnih, i ovo izdanje sadrži pregled i analizu odabranih teorija o liderstvu, a posebna pažnja posvećena je tome kako svaki od teorijskih pristupa može da se primjeni u postojećim organizacijama. Od novih sadržaja izdvajamo poglavlje „Kultura i liderstvo“ u kojem se razmatraju najnovija istraživanja o kulturi, njenim dimenzijama i načinima na koje kultura utiče na proces liderstva. Druga novina je poglavlje „Žene i liderstvo“ u kojem se istražuju stilovi žena i muškaraca lidera i njihova efektivnost. Četvrto izdanje knjige Liderstvo napisano je sa istim ciljem kao i prethodna izdanja, a to je da premosti jaz između često pojednostavljenih popularnih pristupa liderstvu i apstraktnijih teorijskih pristupa. I upravo je način na koji je materija izložena razlog zašto ova knjiga ima široku primjenu. Namjenjena je studentima dodiplomskih i poslijediplomskih studija širokog spektra programa, a može da se koristi i za vježbe, permanentnu edukaciju, treninge za zaposlene i druge programe u razvoju liderstva.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter