Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Kultura Rasta - Izvorišta moderne ekonomije

Kultura Rasta - Izvorišta moderne ekonomije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Joel Mokyr


ISBN:

9789532464436

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B7924

Broj strana:

412

Težina:

636 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

79,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Krajem 18. stoljeća inovacije u Europi pokrenule su industrijsku revoluciju i stalni gospodarski napredak koji se proširio diljem zemaljske kugle. Premda se vrlo mnogo zna o pojedinostima vezanima uz industrijsku revoluciju, ono što ostaje tajnom jest zašto je do nje uopće došlo. Zašto je ta revolucija počela na Zapadu, a ne negdje drugdje, te zašto se taj napredak i nastavio, dovodeći do današnjeg, nikad prije viđenog prosperiteta? U ovoj revolucionarnoj knjizi, slavljeni ekonomski povjesničar Joel Mokyr tvrdi da je kultura rasta koja je bila specifična za rano moderno doba u Europi i za europsko prosvjetiteljstvo udarila temelje znanstvenom napretku i pionirskim izumima koji su bili ključni za eksplozivni tehnološki i gospodarski razvoj. Povezujući ekonomiku, povijest znanosti i tehnologije te modele kulturne evolucije, Mokyr nam pokazuje da je kultura – uvjerenja, vrednote i preferencije u društvu koje mogu mijenjati ponašanje – bila odlučujući faktor u društvenim transformacijama.

Mokyr se bavi razdobljem od 1500. do 1700. kako bi pokazao da je politički fragmentirana Europa bila plodno do za natjecateljsko „tržište ideja” te volju za propitivanje tajni prirode. U isto vrijeme, transnacionalno društvo briljantnih mislilaca poznatih pod imenom „Republika od pera” slobodno su razmjenjivali i širili ideje i radove.

  • Prevodilac: Miljenko Šimić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2020
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Krajem 18. stoljeća inovacije u Europi pokrenule su industrijsku revoluciju i stalni gospodarski napredak koji se proširio diljem zemaljske kugle. Premda se vrlo mnogo zna o pojedinostima vezanima uz industrijsku revoluciju, ono što ostaje tajnom jest zašto je do nje uopće došlo. Zašto je ta revolucija počela na Zapadu, a ne negdje drugdje, te zašto se taj napredak i nastavio, dovodeći do današnjeg, nikad prije viđenog prosperiteta? U ovoj revolucionarnoj knjizi, slavljeni ekonomski povjesničar Joel Mokyr tvrdi da je kultura rasta koja je bila specifična za rano moderno doba u Europi i za europsko prosvjetiteljstvo udarila temelje znanstvenom napretku i pionirskim izumima koji su bili ključni za eksplozivni tehnološki i gospodarski razvoj. Povezujući ekonomiku, povijest znanosti i tehnologije te modele kulturne evolucije, Mokyr nam pokazuje da je kultura – uvjerenja, vrednote i preferencije u društvu koje mogu mijenjati ponašanje – bila odlučujući faktor u društvenim transformacijama. Mokyr se bavi razdobljem od 1500. do 1700. kako bi pokazao da je politički fragmentirana Europa bila plodno do za natjecateljsko „tržište ideja” te volju za propitivanje tajni prirode. U isto vrijeme, transnacionalno društvo briljantnih mislilaca poznatih pod imenom „Republika od pera” slobodno su razmjenjivali i širili ideje i radove.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter