Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Informatičko upravljanje razvojem preduzeća

Informatičko upravljanje razvojem preduzeća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7310-317-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

K0517

Broj strana:

316

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,10 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga prikazuje korišćenje standarda IDEF0, IDEF1X i MS ACCESS-a za procese planiranja i organizovanje razvoja gde se razmatraju procesi odlučivanja, definisanja strategije, predviđanja, razvojne politike, definisanje strukture organizacije za potrebe razvoja, planiranje resursa i kontrola realizacije planova. U okviru razvoja internih standarda razmatraju se procesi održavanja predmeta poslovanja, izrada internih standarda i arhiviranje i distribucija dokumentacije. U okviru razrada i realizacija razvoja razmatra se stručno osposobljavanje, razvoj tehnika i tehnologija, upravljanje razvojem projekta, upravljanje investicijama. U okviru razvoj proizvoda razmatraju se procesi izbor ideja za novi proizvod, izrada konstruktivne dokumentacije, izrada tehnološke dokumentacije razvoja, izrada prototipa probne partije i nulte serije, i ispravke i izmene tehničke dokumentacije.

- Prikaz modeliranja procesa korišćenjem BPwin-a
- Prikaz modeliranih podataka u ERwin-u
- Prikaz urađenih korisničkih aplikacija u MS Access-u

U prilogu je predstavljen prošireni rečnik pojmova i rečnik podataka koji se koristi u predemtnoj oblasti. Prikazan je i postupak razvoja infromacionog sistema od korišćenja CASE alata BPwin i ERwin do postupka izrade koirsničke aplikacije korićenjem MS ACCESS-a.

Informacije u knjizi prikazane su u jednostavnom oprobanom formatu, tako da je knjiga namenjena početnicima i neznatno iskusnim poznavaocima.

O autoru

Prof. dr Alempije Veljović, dipl. inž., 25 godina se bavi problematikom projketovanja informacionih sistema. Ova knjiga je sublimat iskustava realizovanih kroz niz projekata realizovanih u praksi. Profesor je na Tehničkom fakultetu u Čačku, MEGATREND univerzitetu i Vojnoj akademiji VJ za predmete Menadžment informacioni sistemi i Razvoj informacionih sistema.

Kratak sadržaj:

Uvod

Opšta teorija sistema
Poslovna politika
Sistem menadžmenta kvalitetom
Upravljanje razvojem
Poglavlje 1: Planiranje i organizovanje razvoja
Poglavlje 2: Razvoj internih standarda
Poglavlje 3: Razrada i realizacija razvoja
Poglavlje 4: Razvoj proizvoda

Dodatak A: Razvoj informacionog sistema na primeru procesa fakturisanja

Rečnik pojmova

Termini

Pregled definicija

Rečnik podataka

Literatura

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165X235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga prikazuje korišćenje standarda IDEF0, IDEF1X i MS ACCESS-a za procese planiranja i organizovanje razvoja gde se razmatraju procesi odlučivanja, definisanja strategije, predviđanja, razvojne politike, definisanje strukture organizacije za potrebe razvoja, planiranje resursa i kontrola realizacije planova. U okviru razvoja internih standarda razmatraju se procesi održavanja predmeta poslovanja, izrada internih standarda i arhiviranje i distribucija dokumentacije. U okviru razrada i realizacija razvoja razmatra se stručno osposobljavanje, razvoj tehnika i tehnologija, upravljanje razvojem projekta, upravljanje investicijama. U okviru razvoj proizvoda razmatraju se procesi izbor ideja za novi proizvod, izrada konstruktivne dokumentacije, izrada tehnološke dokumentacije razvoja, izrada prototipa probne partije i nulte serije, i ispravke i izmene tehničke dokumentacije. - Prikaz modeliranja procesa korišćenjem BPwin-a - Prikaz modeliranih podataka u ERwin-u - Prikaz urađenih korisničkih aplikacija u MS Access-u U prilogu je predstavljen prošireni rečnik pojmova i rečnik podataka koji se koristi u predemtnoj oblasti. Prikazan je i postupak razvoja infromacionog sistema od korišćenja CASE alata BPwin i ERwin do postupka izrade koirsničke aplikacije korićenjem MS ACCESS-a. Informacije u knjizi prikazane su u jednostavnom oprobanom formatu, tako da je knjiga namenjena početnicima i neznatno iskusnim poznavaocima. O autoru Prof. dr Alempije Veljović, dipl. inž., 25 godina se bavi problematikom projketovanja informacionih sistema. Ova knjiga je sublimat iskustava realizovanih kroz niz projekata realizovanih u praksi. Profesor je na Tehničkom fakultetu u Čačku, MEGATREND univerzitetu i Vojnoj akademiji VJ za predmete Menadžment informacioni sistemi i Razvoj informacionih sistema. Kratak sadržaj: Uvod Opšta teorija sistema Poslovna politika Sistem menadžmenta kvalitetom Upravljanje razvojem Poglavlje 1: Planiranje i organizovanje razvoja Poglavlje 2: Razvoj internih standarda Poglavlje 3: Razrada i realizacija razvoja Poglavlje 4: Razvoj proizvoda Dodatak A: Razvoj informacionog sistema na primeru procesa fakturisanja Rečnik pojmova Termini Pregled definicija Rečnik podataka Literatura

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter