Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Fizika budućnosti

Fizika budućnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Michio Kaku


ISBN:

978-953-246-134-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9945

Broj strana:

400

Težina:

860 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

75,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

KAKO ĆE ZNANOST OBLIKOVATI LJUDSKU SUDBINU I NAŠE SVAKODNEVNE ŽIVOTE DO 2100. GODINE

U Fizici budućnosti autor predočava zapanjujuću, provokativnu i zanesenu viziju nadolazećeg stoljeća temeljenu na razgovorima s preko trista vrhunskih svjetskih znanstvenika koji već izmišljaju budućnost u svojim laboratorijima. Rezultat je najautoritativniji i znanstveno najtočniji opis revolucionarnog razvoja na polju medicine, računala, umjetne inteligencije, nanotehnologije, energetike i astronautike.

U međuvremenu će se automobili sami pokretati upravljani GPS-om, a ukoliko budu otkriveni supravodiči na sobnoj temperaturi, vozila će bez opora lebdjeti na zračnom jastuku, krstareći na moćnim magnetskim poljima, požurujući tako magnetsko doba. No ta su zapanjujuća otkrivenja tek vrh ledenog brijega. Kaku raspravlja emocionalne robote, antimaterijske rakete, rentgenski vid i mogućnost stvaranja novih oblika života. Također razmatra razvoj svjetskog gospodarstva i dotiče se ključnih pitanja: Tko će biti pobjednici a tko gubitnici budućnosti? Tko će zadržati posao, i koji će narodi (p)ostati uspješni?

Cijelim putem Kaku osvjetljava stroga znanstvena načela, propitujući kojim će tempom određene tehnologije sazrijevati, kako daleko će napredovati i koji su konačni rizici i ograničenja. Objedinjujući ogromnu količinu informacija ne bi li predočio uzbudljivu sliku godina na putu do 2100., Fizika budućnosti je oduševljavajuća, čudesna vožnja kroz narednih stotinu godina znanstvene revolucije koja oduzima dah.

Kratki sadržaj:

Uvod:Predviđajući sljedećih 100 godina
Budućnost računala: Um nadvisuje materiju
Budućnost umjetne inteligencije: Rođenje strojeva
Budućnost medicine: Više od savršenstva
Nanotehnologija: Sve iz ničega?
Budućnost energije: Energija iz zvijezda
Budućnost putovanja svemirom: Prema zvijezdama
Budućnost bogatstva: Pobjednici i gubitnici
Budućnost čovječanstva: Planetarna civilizacija
Dan u životu u 2100.
Bilješke, preporučeno štivo

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

KAKO ĆE ZNANOST OBLIKOVATI LJUDSKU SUDBINU I NAŠE SVAKODNEVNE ŽIVOTE DO 2100. GODINE U Fizici budućnosti autor predočava zapanjujuću, provokativnu i zanesenu viziju nadolazećeg stoljeća temeljenu na razgovorima s preko trista vrhunskih svjetskih znanstvenika koji već izmišljaju budućnost u svojim laboratorijima. Rezultat je najautoritativniji i znanstveno najtočniji opis revolucionarnog razvoja na polju medicine, računala, umjetne inteligencije, nanotehnologije, energetike i astronautike. U međuvremenu će se automobili sami pokretati upravljani GPS-om, a ukoliko budu otkriveni supravodiči na sobnoj temperaturi, vozila će bez opora lebdjeti na zračnom jastuku, krstareći na moćnim magnetskim poljima, požurujući tako magnetsko doba. No ta su zapanjujuća otkrivenja tek vrh ledenog brijega. Kaku raspravlja emocionalne robote, antimaterijske rakete, rentgenski vid i mogućnost stvaranja novih oblika života. Također razmatra razvoj svjetskog gospodarstva i dotiče se ključnih pitanja: Tko će biti pobjednici a tko gubitnici budućnosti? Tko će zadržati posao, i koji će narodi (p)ostati uspješni? Cijelim putem Kaku osvjetljava stroga znanstvena načela, propitujući kojim će tempom određene tehnologije sazrijevati, kako daleko će napredovati i koji su konačni rizici i ograničenja. Objedinjujući ogromnu količinu informacija ne bi li predočio uzbudljivu sliku godina na putu do 2100., Fizika budućnosti je oduševljavajuća, čudesna vožnja kroz narednih stotinu godina znanstvene revolucije koja oduzima dah. Kratki sadržaj: Uvod:Predviđajući sljedećih 100 godina Budućnost računala: Um nadvisuje materiju Budućnost umjetne inteligencije: Rođenje strojeva Budućnost medicine: Više od savršenstva Nanotehnologija: Sve iz ničega? Budućnost energije: Energija iz zvijezda Budućnost putovanja svemirom: Prema zvijezdama Budućnost bogatstva: Pobjednici i gubitnici Budućnost čovječanstva: Planetarna civilizacija Dan u životu u 2100. Bilješke, preporučeno štivo

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter