Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Da li se Zapad raspada? - O savremenoj krizi u Evropi i Americi

Da li se Zapad raspada? - O savremenoj krizi u Evropi i Americi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6081-309-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B4029

Broj strana:

367

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Hajnrih August Vinkler je najpoznatiji živi nemački istoričar. Njegov opus sadrži danas već klasične višetomne istorijske studije, kao što su Istorija Zapada i Vajmar 1918-1933 – Istorija prve nemačke demokratie. U svojoj poslednjoj knjizi, koja je u srpskom prevodu pred čitaocima, Vinkler se bavi, kako kaže, najtežom krizom Zapada. Reč je o poslednjoj deceniji (nemačko izdanje knjige pojavilo se 2017) u kojoj se lako može pratiti višestruki spor između Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Autor analizira uzroke i objašnjava unutrašnje veze i tokove procesa koji uzdrmavaju pređašnju životnu, političku i stratešku saglasnost dva velika činioca svetskih zbivanja. Pored analize i objašnjenja, ovaj istoričar savremenog doba nastoji da čitaocu pruži kompas za snalaženje u razumevanju novih događaja i tendencija. Iako i sami Vinklerovi pogledi mogu da izazovu čitaočevu sumnju u način tumačenja kriznih zbivanja – jer, ovde je reč o živoj, tekućoj istoriji - svako ko razmišlja o današnjoj stvranosti sveta treba da pročita ovu knjigu.

  • Originalni naziv: Zerbricht der Westen...
  • Prevodilac: Slobodan Damjanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Hajnrih August Vinkler je najpoznatiji živi nemački istoričar. Njegov opus sadrži danas već klasične višetomne istorijske studije, kao što su Istorija Zapada i Vajmar 1918-1933 – Istorija prve nemačke demokratie. U svojoj poslednjoj knjizi, koja je u srpskom prevodu pred čitaocima, Vinkler se bavi, kako kaže, najtežom krizom Zapada. Reč je o poslednjoj deceniji (nemačko izdanje knjige pojavilo se 2017) u kojoj se lako može pratiti višestruki spor između Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije. Autor analizira uzroke i objašnjava unutrašnje veze i tokove procesa koji uzdrmavaju pređašnju životnu, političku i stratešku saglasnost dva velika činioca svetskih zbivanja. Pored analize i objašnjenja, ovaj istoričar savremenog doba nastoji da čitaocu pruži kompas za snalaženje u razumevanju novih događaja i tendencija. Iako i sami Vinklerovi pogledi mogu da izazovu čitaočevu sumnju u način tumačenja kriznih zbivanja – jer, ovde je reč o živoj, tekućoj istoriji - svako ko razmišlja o današnjoj stvranosti sveta treba da pročita ovu knjigu.

Dodatne informacije

Izdavač Albatros plus
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter