Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Anatomija ljudske destruktivnosti

Anatomija ljudske destruktivnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Erih From


ISBN:

9788663690868

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9490

Broj strana:

470

Težina:

746 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kako da objasnimo ljudsku sklonost okrutnosti?

U svetu u kojem se nasilje u svakom obliku naizgled povećava, Erih From se opsežno bavio ovim upornim pitanjem u najoriginalnijem i najuticajnijem delu svoje briljantne karijere. Prihvatajući da postoji neka vrsta agresije koju čovek deli sa životinjama, From pokazuje da je ona po prirodi defanzivna, koncipirana da obezbedi opstanak. Sa druge strane, maligna agresivnost ili destruktivnost, kod koje čovek ubija bez biološke ili društvene svrhe, svojstvena je ljudima i nije instinktivna; ona je deo ljudskog karaktera, jedna od strasti, poput ljubavi, ambicije i pohlepe.

Sa teorijske tačke gledišta, From proučava i uslove koji izazivaju defanzivnu agresiju i one koji izazivaju istinsku destruktivnost. Oslanjajući se na najznačajnija otkrića neuropsihologije, praistorije, antropologije i psihologije životinja, on nam predstavlja globalnu i istorijsku studiju ljudske destruktivnosti i omogućava čitaocima da sami procene podatke.

Uz koncepte malignog Edipovog kompleksa i nekrofilije, From preispituje Frojdov ,,instinkt smrti i daje značajan doprinos psihoanalitičkoj teoriji. Dodatak o istoriji Frojdovih teorija o agresiji dobro će doći onima koji žele da znaju više o razvoju njegovog razmišljanja na tu temu.

Koristeći antropološke dokaze From takođe tvrdi da su primitivna društva – lovci i sakupljači hrane – bila najmanje agresivna i da su tlačenje i ratovi posledica širenja civilizacije i pojave patrijarhalnih društava.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako da objasnimo ljudsku sklonost okrutnosti? U svetu u kojem se nasilje u svakom obliku naizgled povećava, Erih From se opsežno bavio ovim upornim pitanjem u najoriginalnijem i najuticajnijem delu svoje briljantne karijere. Prihvatajući da postoji neka vrsta agresije koju čovek deli sa životinjama, From pokazuje da je ona po prirodi defanzivna, koncipirana da obezbedi opstanak. Sa druge strane, maligna agresivnost ili destruktivnost, kod koje čovek ubija bez biološke ili društvene svrhe, svojstvena je ljudima i nije instinktivna; ona je deo ljudskog karaktera, jedna od strasti, poput ljubavi, ambicije i pohlepe. Sa teorijske tačke gledišta, From proučava i uslove koji izazivaju defanzivnu agresiju i one koji izazivaju istinsku destruktivnost. Oslanjajući se na najznačajnija otkrića neuropsihologije, praistorije, antropologije i psihologije životinja, on nam predstavlja globalnu i istorijsku studiju ljudske destruktivnosti i omogućava čitaocima da sami procene podatke. Uz koncepte malignog Edipovog kompleksa i nekrofilije, From preispituje Frojdov ,,instinkt smrti i daje značajan doprinos psihoanalitičkoj teoriji. Dodatak o istoriji Frojdovih teorija o agresiji dobro će doći onima koji žele da znaju više o razvoju njegovog razmišljanja na tu temu. Koristeći antropološke dokaze From takođe tvrdi da su primitivna društva – lovci i sakupljači hrane – bila najmanje agresivna i da su tlačenje i ratovi posledica širenja civilizacije i pojave patrijarhalnih društava.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter