Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Arhitektura

Arhitektura

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Majls Luis


ISBN:

978-86-7804-214-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3563

Broj strana:

400

Težina:

860 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

250,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Arhitektura je najuniverzalnija umjetnost na svijetu, na nju je uticala istorija, oblikovala ju je ljudska ingenioznost i odredila ljudska kreativnost. Ona je tačka u kojoj se stiču projektantsko i neimarsko umjeće i kulturni uticaji , ne samo da na taj način nastaju građevinski objekti već se iz tog ukrštaja rađaju ikonički simboli koji definišu kulture svjeta, od hramova i kuća do oblakodera i stadiona. Detaljno razmatrajući pojedinačne elemente kao što su temelji, zidovi, krovovi, stepeništa i prozori koji postoje i na javnim i privatnim građevinskim objektima, u knjizi Arhitektura: Elementi arhitektonskog stila možemo naći jedinstven pregled istorije arhitekture i građevinarstva. Ovdje su opisane svrha, faza projektovanja i praktična primjena svih tih sastavnih dijelova, i pri tom su objašnjena pojavna obličja svake od tih faza.

Pored toga, u knjizi su posebno osvijetljena tehnička dostignuća neimara, arhitekata i inženjera, kao i karakteristična estetika svojstvena različitim dobima i pokretima. Autori knjige su članovi jednog međunarodnog tima istoričara arhitekture i arhitekata.

  • Originalni naziv: Architectura
  • Prevodilac: Ljiljana Nedeljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 260x340
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Arhitektura je najuniverzalnija umjetnost na svijetu, na nju je uticala istorija, oblikovala ju je ljudska ingenioznost i odredila ljudska kreativnost. Ona je tačka u kojoj se stiču projektantsko i neimarsko umjeće i kulturni uticaji , ne samo da na taj način nastaju građevinski objekti već se iz tog ukrštaja rađaju ikonički simboli koji definišu kulture svjeta, od hramova i kuća do oblakodera i stadiona. Detaljno razmatrajući pojedinačne elemente kao što su temelji, zidovi, krovovi, stepeništa i prozori koji postoje i na javnim i privatnim građevinskim objektima, u knjizi Arhitektura: Elementi arhitektonskog stila možemo naći jedinstven pregled istorije arhitekture i građevinarstva. Ovdje su opisane svrha, faza projektovanja i praktična primjena svih tih sastavnih dijelova, i pri tom su objašnjena pojavna obličja svake od tih faza. Pored toga, u knjizi su posebno osvijetljena tehnička dostignuća neimara, arhitekata i inženjera, kao i karakteristična estetika svojstvena različitim dobima i pokretima. Autori knjige su članovi jednog međunarodnog tima istoričara arhitekture i arhitekata.

Dodatne informacije

Izdavač Mono i Manjana
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter