Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Rip Kirbi 6

Rip Kirbi 6

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-439-0

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3211

Broj strana:

144

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Šesti tom avantura legendarnog detektiva Ripa Kirbija obuhvata dvogodišnji period u izlaženju stripa,od 1956. do 1958. godine.

Sabrane epizode Ripa Kirbija predstavljaju prvu cjelovitu arhivsku kolekciju ovog poslijeratnog, postmodernog klasika Aleksa Rejmonda.
Rip Kirbi je nastao 1946. godine, kada se Aleks Rejmond vratio iz Drugog svjetskog rata. Strip je nudio nov pristup kriminalističkom žanru, potpuni otklon od tadašnjeg stila u detektivskim pričama. Rip Kirbi je pametan i prefinjen, ali ipak muškarac čvrstog kova. Primenjuje naučne metode u rješavanju slučajeva, ali ne bježi ni od ozbiljne akcije. Često se bavi aktuelnim problemima, kao što su trgovina bebama i pokušaji da se ograniči proizvodnja atomskog i biološkog oružja. U sporednim ulogama pojavljuju su se Dezmond, Ripov lakej i pomoćnik (nekadašnji obijač sefova), i mnoštvo očaravajućih žena, među kojima se izdvajaju Ripova devojka, Hani Dorijan, i crnokosa Pagan Li. Potpuno svjestan modnih trendova svog vremena, Rejmond je u strip uveo i stil odjevanja s kraja četrdesetih i početka pedesetih godina dvadesetog vijeka.

  • Originalni naziv: Rip Kirby
  • Prevodilac: Zvezdana Šelmić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 240x330
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Šesti tom avantura legendarnog detektiva Ripa Kirbija obuhvata dvogodišnji period u izlaženju stripa,od 1956. do 1958. godine. Sabrane epizode Ripa Kirbija predstavljaju prvu cjelovitu arhivsku kolekciju ovog poslijeratnog, postmodernog klasika Aleksa Rejmonda. Rip Kirbi je nastao 1946. godine, kada se Aleks Rejmond vratio iz Drugog svjetskog rata. Strip je nudio nov pristup kriminalističkom žanru, potpuni otklon od tadašnjeg stila u detektivskim pričama. Rip Kirbi je pametan i prefinjen, ali ipak muškarac čvrstog kova. Primenjuje naučne metode u rješavanju slučajeva, ali ne bježi ni od ozbiljne akcije. Često se bavi aktuelnim problemima, kao što su trgovina bebama i pokušaji da se ograniči proizvodnja atomskog i biološkog oružja. U sporednim ulogama pojavljuju su se Dezmond, Ripov lakej i pomoćnik (nekadašnji obijač sefova), i mnoštvo očaravajućih žena, među kojima se izdvajaju Ripova devojka, Hani Dorijan, i crnokosa Pagan Li. Potpuno svjestan modnih trendova svog vremena, Rejmond je u strip uveo i stil odjevanja s kraja četrdesetih i početka pedesetih godina dvadesetog vijeka.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter