Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Strategije psihoterapije

Strategije psihoterapije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Džej Hejli


ISBN:

978-86-86653-42-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7177

Broj strana:

298

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Radovi Džeja Hejlija su toliko ispred svog vremena da je od izuzetnog značaja srpsko izdanje ove knjige, jer će na taj način generacije koje dolaze moći da se upoznaju sa velikim znanjem koje polako, zajedno sa svojom generacijom i knjigama koje je teško naći, tone u zaborav.

Ovo je knjiga o strategijama psihoterapeuta i pacijenata koji manevrišu jedni drugima u procesu liječenja. U okviru interpersonalne teorije opisano je kako terapeut navodi pacijenta da se promjeni i zašto se pacijent mjenja. Opisane su razne psihoterapijske metode uz opšti argument da uzrok terapijske promjene leži u terapijskim paradoksima koji su zajednički tim metodama. Tako raznovrsni vidovi terapije – kao što su psihoanaliza, direktivna terapija i porodična terapija – izgledaju drugačije kada ih posmatramo kroz okvire individualne psihologije; ali ako ispitujemo posebne vrste odnosa koji se uspostavljaju između pacijenta i terapeuta, može se pokazati da su te metode formalno slične.

  • Originalni naziv: Strategies of psychoterapy...
  • Prevodilac: Milica Janković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Radovi Džeja Hejlija su toliko ispred svog vremena da je od izuzetnog značaja srpsko izdanje ove knjige, jer će na taj način generacije koje dolaze moći da se upoznaju sa velikim znanjem koje polako, zajedno sa svojom generacijom i knjigama koje je teško naći, tone u zaborav. Ovo je knjiga o strategijama psihoterapeuta i pacijenata koji manevrišu jedni drugima u procesu liječenja. U okviru interpersonalne teorije opisano je kako terapeut navodi pacijenta da se promjeni i zašto se pacijent mjenja. Opisane su razne psihoterapijske metode uz opšti argument da uzrok terapijske promjene leži u terapijskim paradoksima koji su zajednički tim metodama. Tako raznovrsni vidovi terapije – kao što su psihoanaliza, direktivna terapija i porodična terapija – izgledaju drugačije kada ih posmatramo kroz okvire individualne psihologije; ali ako ispitujemo posebne vrste odnosa koji se uspostavljaju između pacijenta i terapeuta, može se pokazati da su te metode formalno slične.

Dodatne informacije

Izdavač Psihopolis institut
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter