Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Strast za letenjem

Strast za letenjem

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0409-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2140

Broj strana:

300

Težina:

408 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Malo je glumaca koji su u teatru, na televiziji i filmu odigrali uloga koliko ih je, čitavim, drhtavim bićem, u prepoznatljivom dramskom ključu i jeziku, odigrala Ružica Sokić.

Pred vama je knjiga nepoklekle ljubavi dramske umjetnice kojoj su teatar i gluma prva i posljednja pjesma i riječ, vrata kroz koja je ušla i na koja se izlazi u svijet sa one strane riječi i glume.
Muharem Pervić

Knjiga naše proslavljene glumice je romansirana istorija, ispovijest, ali ne u prvom licu, već u obliku zatajnog naratora Ružice Sokić, koja kroz ličnosti svojih kolega-prijatelja priča beskrajno zanimljive pozorišne ili životne priče. Teško je razlučiti gdje u ovim pričama počinje pozorište i prestaje život, ili obrnuto. Ovdje je to sve sliveno u jedno, samo zavisi od ugla posmatranja. Autorka posjeduje osoben dar otkrivanja najskrovitijih dijelova bića, empatičnog dodira s ljudskom nesrećom, s neshvatanjem, nerazumijevanjem umjetnika u miljeu u kome se kreće i u kome živi.
Vesna Krčmar

Knjiga slika i sjećanja Strast za letenjem Ružice Sokić sačinjena je od niza priča koje oslikavaju jednu bogatu i plodotvornu poluvijekovnu karijeru, od uspomena iz detinjstva do početka 21. vijeka. Bogato opremljena fotografijama poznatih ličnosti iz javnog života, prijatelja i kolega Ružice Sokić (Mira Trailović, Branko Pleša, Aleksandar Popović, Miloš Žutić, Liv Ulman, Bata Stojković, Danilo Kiš, Zoran Radmilović, Bela Ahmaduljina, Marina Vladi, Mira Banjac, Bora Todorović i mnogi drugi), ove uspomene istovremeno su priča o jednoj epohi, od vremena siromaštva i preživljavanja za vrijeme i poslije II svjetskog rata, do godina uspijeha, uspona Ateljea 212, putovanja i turneja, živo dočaravajući zakulisne i mnogima skrivene prilike i neprilike glumačkog zanata.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Malo je glumaca koji su u teatru, na televiziji i filmu odigrali uloga koliko ih je, čitavim, drhtavim bićem, u prepoznatljivom dramskom ključu i jeziku, odigrala Ružica Sokić. Pred vama je knjiga nepoklekle ljubavi dramske umjetnice kojoj su teatar i gluma prva i posljednja pjesma i riječ, vrata kroz koja je ušla i na koja se izlazi u svijet sa one strane riječi i glume. Muharem Pervić Knjiga naše proslavljene glumice je romansirana istorija, ispovijest, ali ne u prvom licu, već u obliku zatajnog naratora Ružice Sokić, koja kroz ličnosti svojih kolega-prijatelja priča beskrajno zanimljive pozorišne ili životne priče. Teško je razlučiti gdje u ovim pričama počinje pozorište i prestaje život, ili obrnuto. Ovdje je to sve sliveno u jedno, samo zavisi od ugla posmatranja. Autorka posjeduje osoben dar otkrivanja najskrovitijih dijelova bića, empatičnog dodira s ljudskom nesrećom, s neshvatanjem, nerazumijevanjem umjetnika u miljeu u kome se kreće i u kome živi. Vesna Krčmar Knjiga slika i sjećanja Strast za letenjem Ružice Sokić sačinjena je od niza priča koje oslikavaju jednu bogatu i plodotvornu poluvijekovnu karijeru, od uspomena iz detinjstva do početka 21. vijeka. Bogato opremljena fotografijama poznatih ličnosti iz javnog života, prijatelja i kolega Ružice Sokić (Mira Trailović, Branko Pleša, Aleksandar Popović, Miloš Žutić, Liv Ulman, Bata Stojković, Danilo Kiš, Zoran Radmilović, Bela Ahmaduljina, Marina Vladi, Mira Banjac, Bora Todorović i mnogi drugi), ove uspomene istovremeno su priča o jednoj epohi, od vremena siromaštva i preživljavanja za vrijeme i poslije II svjetskog rata, do godina uspijeha, uspona Ateljea 212, putovanja i turneja, živo dočaravajući zakulisne i mnogima skrivene prilike i neprilike glumačkog zanata.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter