Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

Strašna djeca Averroesova

Strašna djeca Averroesova

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958306327

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8086

Broj strana:

133

Težina:

180 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Strašna djeca Averroesova je roman filozofski, roman ideja. Takvih u našim književnostima nema mnogo, jer romani ideja su, je li, rezervisani za velike književnosti i velike intelektualne tradicije, ne za književnost malog jezika sa evropske periferije: na um pada Pekićevo remek-djelo Kako upokojiti vampira.

No Strašna djeca Averroesova je i roman upečatljivog zapleta i nezaboravnih likova: Celia Emine Smailbegović, žena kroz čiju se sudbinu prelama čitava drama evropskoga racionalizma, ujedno je metafora drame identiteta, koja je temeljno etičko i političko pitanje današnjeg Zapada.

Stil Emine Smailbegović je raskošan, majstorski; no ono što iznad svega fascinira je oikonomia tog stila - način na koji stil pomaže prezentaciji duha ideje, funkcionišući kao neotuđivi dio filozofskih koncepata kojima se autorica bavi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Strašna djeca Averroesova je roman filozofski, roman ideja. Takvih u našim književnostima nema mnogo, jer romani ideja su, je li, rezervisani za velike književnosti i velike intelektualne tradicije, ne za književnost malog jezika sa evropske periferije: na um pada Pekićevo remek-djelo Kako upokojiti vampira. No Strašna djeca Averroesova je i roman upečatljivog zapleta i nezaboravnih likova: Celia Emine Smailbegović, žena kroz čiju se sudbinu prelama čitava drama evropskoga racionalizma, ujedno je metafora drame identiteta, koja je temeljno etičko i političko pitanje današnjeg Zapada. Stil Emine Smailbegović je raskošan, majstorski; no ono što iznad svega fascinira je oikonomia tog stila - način na koji stil pomaže prezentaciji duha ideje, funkcionišući kao neotuđivi dio filozofskih koncepata kojima se autorica bavi.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter