Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Strašilo i njegov sluga

Strašilo i njegov sluga

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Filip Pulman


ISBN:

86-7436-368-7

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0279

Broj strana:

199

Težina:

325 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Filip Pulman je jedan od najpoštovanijih dječijih pisaca današnjice. Bio je kandidovan za gotovo sve nagrade za dječiju književnost, a osvojio je nagradu „Smartis“ (Zlatno priznanje za uzrast od 9 do 11 godina), kao i prestižnu Karnegijevu medalju za roman Sjeverna svjetlost. On je prvi dječiji pisac koji je osvojio Vitbredovu nagradu, i to za roman Ćilibarski durbin.

Jedne noći bjesnela je oluja. Na njivi je stajalo otrcano strašilo, ne mareći za vjetar i kišu... sve dok ga u glavu od repe nije udarila munja. Strašilo je trepnulo od čuda i oživjelo.

Tako počinje priča o Strašilu, učtivom ali ne previše pametnom momku s velikim idejama. On sreće dječaka Džeka, koji postaje njegov odani sluga. Strašilo ostavlja svoje uobičajene dužnosti plašenja ptica i sa Džekom kreće ka Dolini izvora. Uzbuđenjima usput nema kraja, a izbjegavanje brojnih članova pokvarene porodice Bufaloni nije najmanje od njih. Dok smijeli Strašilo i sebe i svog slugu dovodi u užasne opasnosti – pirati i ostrva s blagom, razbojnici i slomljena srca – Džekov zadatak je uvijek da ih nekako spase.

Dramatična priča prepuna obrta, iznenađenja i luckastih ideja – baš kakvu biste očekivali od jednog od najvještijih pripovjedača našeg doba.

Knjiga je pravi savršeni dragulj, prepuna duha, vatrometa i dosjetki. I dalje smo srećni što Filip Pulman piše za nas.
Guardian

Pulmanovo pero je sigurno, zapleti su mu besprijekorni i svaka njegova knjiga predstavlja pravo čitalačko uživanje. Strašilo i njegov sluga vas neće razočarati.
The Herald

  • Prevodilac: Nenad Dropulić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Filip Pulman je jedan od najpoštovanijih dječijih pisaca današnjice. Bio je kandidovan za gotovo sve nagrade za dječiju književnost, a osvojio je nagradu „Smartis“ (Zlatno priznanje za uzrast od 9 do 11 godina), kao i prestižnu Karnegijevu medalju za roman Sjeverna svjetlost. On je prvi dječiji pisac koji je osvojio Vitbredovu nagradu, i to za roman Ćilibarski durbin. Jedne noći bjesnela je oluja. Na njivi je stajalo otrcano strašilo, ne mareći za vjetar i kišu... sve dok ga u glavu od repe nije udarila munja. Strašilo je trepnulo od čuda i oživjelo. Tako počinje priča o Strašilu, učtivom ali ne previše pametnom momku s velikim idejama. On sreće dječaka Džeka, koji postaje njegov odani sluga. Strašilo ostavlja svoje uobičajene dužnosti plašenja ptica i sa Džekom kreće ka Dolini izvora. Uzbuđenjima usput nema kraja, a izbjegavanje brojnih članova pokvarene porodice Bufaloni nije najmanje od njih. Dok smijeli Strašilo i sebe i svog slugu dovodi u užasne opasnosti – pirati i ostrva s blagom, razbojnici i slomljena srca – Džekov zadatak je uvijek da ih nekako spase. Dramatična priča prepuna obrta, iznenađenja i luckastih ideja – baš kakvu biste očekivali od jednog od najvještijih pripovjedača našeg doba. Knjiga je pravi savršeni dragulj, prepuna duha, vatrometa i dosjetki. I dalje smo srećni što Filip Pulman piše za nas. Guardian Pulmanovo pero je sigurno, zapleti su mu besprijekorni i svaka njegova knjiga predstavlja pravo čitalačko uživanje. Strašilo i njegov sluga vas neće razočarati. The Herald

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter