Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Stranputice

Stranputice

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Rex Pickett


ISBN:

978-953-220-541-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6133

Broj strana:

260

Težina:

417 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Sredinom 1990-ih Amerikanac Rex Pickett smatrao je samoga sebe promašajem; pisac i scenarist koji ništa nije uspio objaviti, depresivan, švorc i razveden, koji je svoje probleme s alkoholom prikazivao kao zainteresiranost za vino. Nemajući što izgubiti, napisao je tragikomični roman o vinskoj turneji u koju se naglavce upuštaju Miles, depresivni i razvedeni pisac koji ne uspijeva ništa objaviti i njegov najbolji prijatelj Jack, ženskar pred vjenčanjem, glumac i redatelj TV serija. Plan dvojice najboljih prijatelja o neponovljivoj predsvadbenoj avanturi, međutim, neće se ostvarivati baš onako kako su zamislili. Ovaj komičan i totalno nespojiv par ubrzo će se naći okružen mnoštvom ljepotica, ispijajući litre i litre vina, uz ludi smijeh i poneku suzu. Kalifornijski vinogradi postali su tako podloga na kojoj dva čovjeka proživljavaju svoje krize, natopljeni tugom i samoobmanama, ali i humorom i nadom u bolje sutra.

Što je najgore, ili najbolje, gotovo sve što se nalazi u romanu zaista se i dogodilo. S jednom glavnom razlikom – Miles, glavni lik romana Stranputice, ne uspijeva objaviti svoju knjigu, dok je sam roman ne samo objavljen, ekraniziran, obožavan od kritičara i gledatelja, nego je i film nastao prema knjizi osvojio više od devedeset najvažnijih svjetskih strukovnih nagrada, od kojih se posebno ističu čak četiri nominacije i jedan osvojen Oscar.

  • Originalni naziv: SIDEWAYS
  • Prevodilac: Jasminka Škrlec
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Sredinom 1990-ih Amerikanac Rex Pickett smatrao je samoga sebe promašajem; pisac i scenarist koji ništa nije uspio objaviti, depresivan, švorc i razveden, koji je svoje probleme s alkoholom prikazivao kao zainteresiranost za vino. Nemajući što izgubiti, napisao je tragikomični roman o vinskoj turneji u koju se naglavce upuštaju Miles, depresivni i razvedeni pisac koji ne uspijeva ništa objaviti i njegov najbolji prijatelj Jack, ženskar pred vjenčanjem, glumac i redatelj TV serija. Plan dvojice najboljih prijatelja o neponovljivoj predsvadbenoj avanturi, međutim, neće se ostvarivati baš onako kako su zamislili. Ovaj komičan i totalno nespojiv par ubrzo će se naći okružen mnoštvom ljepotica, ispijajući litre i litre vina, uz ludi smijeh i poneku suzu. Kalifornijski vinogradi postali su tako podloga na kojoj dva čovjeka proživljavaju svoje krize, natopljeni tugom i samoobmanama, ali i humorom i nadom u bolje sutra. Što je najgore, ili najbolje, gotovo sve što se nalazi u romanu zaista se i dogodilo. S jednom glavnom razlikom – Miles, glavni lik romana Stranputice, ne uspijeva objaviti svoju knjigu, dok je sam roman ne samo objavljen, ekraniziran, obožavan od kritičara i gledatelja, nego je i film nastao prema knjizi osvojio više od devedeset najvažnijih svjetskih strukovnih nagrada, od kojih se posebno ističu čak četiri nominacije i jedan osvojen Oscar.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter