Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

ABC italijanskog jezika

ABC italijanskog jezika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-331-1053-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K1520

Broj strana:

384

Težina:

491 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Italijanski jezik jedan je od evropskih jezika, koji po svom značaju spada u svjetske jezike. Proučavanje italijanskog jezika neophodno je potrebno za svakog kulturnog čovjeka. Italijanski jezik je najbliži latinskom i po svom sastavu i sličnosti riječi, pa kao takav može odlično da posluži kao osnov za učenje svih romanskih jezika.

Moderni talijanski jezik pojavljuje se prvo pit u književnosti u XIII vijeku, kada je Dante Aligijeri napisao svoju Božanstvenu komediju na novom italijanskom jeziku. Sav onaj polet duhovnog stvaranja, koji je u istoriji poznat kao renesansa, doša je do svog punog izražaja na tek stvorenom italijanskom jeziku. Mi ćemo nastojati da našom metodom pružimo učenicima sve ono što je najpotrebnije za poznavanje italijanskog jezika, tako da će svako ko bude marljivo pratio naše lekcije, moći da se služi tim jezikom i u razgovoru i u pisanom obliku. Pošto su naše lekcije prventveno namijenjene širim društvenim slojevima, namjeravamo da izbjegnemo pretjerano opterećivanje učenika gramatikom, posvećujući više pažnje učenju riječi, pismenih sastava i konverzacije. Poznati je da italijanski jezik milozvučan i da ga kao takvoga svako može lako naučiti.

Potrebno je samo malo dobre volje i istrajnosti. Poznavanje italijanskog jezika, pored mnogo drugih koristi, pružiće zadovoljstvo učeniku da u originalu čita najljepše stranice svjetske poezije i literature.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2003
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Italijanski jezik jedan je od evropskih jezika, koji po svom značaju spada u svjetske jezike. Proučavanje italijanskog jezika neophodno je potrebno za svakog kulturnog čovjeka. Italijanski jezik je najbliži latinskom i po svom sastavu i sličnosti riječi, pa kao takav može odlično da posluži kao osnov za učenje svih romanskih jezika. Moderni talijanski jezik pojavljuje se prvo pit u književnosti u XIII vijeku, kada je Dante Aligijeri napisao svoju Božanstvenu komediju na novom italijanskom jeziku. Sav onaj polet duhovnog stvaranja, koji je u istoriji poznat kao renesansa, doša je do svog punog izražaja na tek stvorenom italijanskom jeziku. Mi ćemo nastojati da našom metodom pružimo učenicima sve ono što je najpotrebnije za poznavanje italijanskog jezika, tako da će svako ko bude marljivo pratio naše lekcije, moći da se služi tim jezikom i u razgovoru i u pisanom obliku. Pošto su naše lekcije prventveno namijenjene širim društvenim slojevima, namjeravamo da izbjegnemo pretjerano opterećivanje učenika gramatikom, posvećujući više pažnje učenju riječi, pismenih sastava i konverzacije. Poznati je da italijanski jezik milozvučan i da ga kao takvoga svako može lako naučiti. Potrebno je samo malo dobre volje i istrajnosti. Poznavanje italijanskog jezika, pored mnogo drugih koristi, pružiće zadovoljstvo učeniku da u originalu čita najljepše stranice svjetske poezije i literature.

Dodatne informacije

Izdavač Narodna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter