Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Zoološki rječnik: Hrvatsko-njemačko-englesko-latinski

Zoološki rječnik: Hrvatsko-njemačko-englesko-latinski

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Đurđa Matas


ISBN:

978-953-0-40934-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2833

Broj strana:

232

Težina:

1900 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

120,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Zoološki rječnik obuhvaća 18 000 pojmova na hrvatskome, engleskome, njemačkome i latinskom jeziku. Pojmovi su numerirani, a brojevi uz pojam navedeni su u kazalu pojmova za pojedini jezik tako da svaki od četiri jezika može biti polazni jezik za pretraživanje.

Opći dio rječnika sadržava 3 000 pojmova s područja anatomije, fiziologije, sistematike, ekologije, parazitologije te primijenjene zoologije koji se najčešće pojavljuju u stručnoj literaturi.

Drugi dio rječnika obuhvaća oko 15 000 naziva životinja, uključujući nazive redova, natporodica, porodica, potporodica i pojedinih vrsta.

Rječnik je namijenjen prevoditeljima te stručnjacima s područja biologije, veterine, ekologije, zoologije, agronomije i šumarstva, ali i svim prijateljima životinja.
Preglednim navođenjem ekvivalenata na četiri jezika i abecednim popisom na svakome od jezika na kraju knjige moguće je u kratkom vremenu pronaći točan naziv određenoga zoološkog pojma.

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Zoološki rječnik obuhvaća 18 000 pojmova na hrvatskome, engleskome, njemačkome i latinskom jeziku. Pojmovi su numerirani, a brojevi uz pojam navedeni su u kazalu pojmova za pojedini jezik tako da svaki od četiri jezika može biti polazni jezik za pretraživanje. Opći dio rječnika sadržava 3 000 pojmova s područja anatomije, fiziologije, sistematike, ekologije, parazitologije te primijenjene zoologije koji se najčešće pojavljuju u stručnoj literaturi. Drugi dio rječnika obuhvaća oko 15 000 naziva životinja, uključujući nazive redova, natporodica, porodica, potporodica i pojedinih vrsta. Rječnik je namijenjen prevoditeljima te stručnjacima s područja biologije, veterine, ekologije, zoologije, agronomije i šumarstva, ali i svim prijateljima životinja. Preglednim navođenjem ekvivalenata na četiri jezika i abecednim popisom na svakome od jezika na kraju knjige moguće je u kratkom vremenu pronaći točan naziv određenoga zoološkog pojma.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter