Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Poslovni rečnik, ruski

Poslovni rečnik, ruski

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-395-0570-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

V1693

Broj strana:

987

Težina:

2064 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

75,49 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Riječnik sadrži sve relevantne odrednice, tj. ekonomske, privredne, spoljno-trgovinske, finansijske, bankarske, berzanske, pravne i administrativno-političke terminološke i frazeološke izraze, kao i nove kovanice i sinonime koji su odraz aktuelnih zbivanja društava u razvoju i tranziciji kao što su Ruska Federacija i Srbija.

Riječnik obuhvata stručnu, savremenu terminologiju iz oblasti ekonomsko-pravne i poslovne korespondencije koja neposredno olakšava i unapređuje komunikaciju između privrednih subjekata obje zemlje, što zahtjeva usvajanja nove opšteprihvaćene terminologije u svijetu.

Riječnik sadrži oko 27.000 rusko-srpskih i oko 26.000 srpsko-ruskih termina i frazeoloških struktura koje su složene po azbučnom redu, s tim što se pod jednom riječi navode i svi izrazi i fraze u vezi sa osnovnim pojmom koji su, takođe, dati po azbučnom redu.

Namijenjen je, prije svega, poslovnim ljudima i privrednicima, prevodiocima, inokorespondentima, kao i svima od kojih praksa zahtjeva solidno poznavanje ruskog jezika i koji žele da upotpune svoja znanja, a pod pretpostavkom da vladaju osnovnim elementima ruskog jezika.

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Riječnik sadrži sve relevantne odrednice, tj. ekonomske, privredne, spoljno-trgovinske, finansijske, bankarske, berzanske, pravne i administrativno-političke terminološke i frazeološke izraze, kao i nove kovanice i sinonime koji su odraz aktuelnih zbivanja društava u razvoju i tranziciji kao što su Ruska Federacija i Srbija. Riječnik obuhvata stručnu, savremenu terminologiju iz oblasti ekonomsko-pravne i poslovne korespondencije koja neposredno olakšava i unapređuje komunikaciju između privrednih subjekata obje zemlje, što zahtjeva usvajanja nove opšteprihvaćene terminologije u svijetu. Riječnik sadrži oko 27.000 rusko-srpskih i oko 26.000 srpsko-ruskih termina i frazeoloških struktura koje su složene po azbučnom redu, s tim što se pod jednom riječi navode i svi izrazi i fraze u vezi sa osnovnim pojmom koji su, takođe, dati po azbučnom redu. Namijenjen je, prije svega, poslovnim ljudima i privrednicima, prevodiocima, inokorespondentima, kao i svima od kojih praksa zahtjeva solidno poznavanje ruskog jezika i koji žele da upotpune svoja znanja, a pod pretpostavkom da vladaju osnovnim elementima ruskog jezika.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter