Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Pons Slikovni rečnik srpsko-francuski - Za svakodnevnu i poslovnu upotrebu

Pons Slikovni rečnik srpsko-francuski - Za svakodnevnu i poslovnu upotrebu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Anette Dralle


ISBN:

978-86-7762-757-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M5168

Broj strana:

400

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Preko 15.000 pojmova i izraza iz najvažnijih oblasti

Godinama, psiholozi koji se bave obrazovanjem podstiču upotrebu slika u učenju jezika. Možda je to nešto što ste i sami iskusili – kada vidite neku reč uparenu sa slikom veća je verovatnoća da je zapamtite nego kada je ona samo napisana. Dakle, ako je vaš cilj da razumete i zapamtite neki pojam, ali i da ga lako pronađete, onda je kombinovanje reči sa slikama delotvoran način da se osigura veći nivo uspeha.

Nekoliko jednostavnih činjenica govore u prilog ovome:

Slike utiču na nas brže i neposrednije nego sam tekst. Još kao deca, razmišljamo u slikama i u stanju smo da ih intuitivno usvojimo i interpretiramo. Kada su slike povezane sa rečima, one formiraju celinu koju naš um može da obradi i sačuva na efikasan način.
Slike pomažu razumevanje. One obezbeđuju kontekst i daju mnogo više informacija od samih reči.
Slike nam se obraćaju na emotivnom nivou. Drže nas zainteresovanima, povećavaju motivaciju i smeštaju se u našoj memoriji na način na koji to tekst nije u stanju.
Slike su zabavne. Za razliku od segmenata čistog teksta koji mogu odvratiti našu pažnju, slike olakšavaju učenje i omogućavaju da sam proces duže traje.
Vidite, razumete, upamtite – vizuelno učenje može biti tako jednostavno. Zašto ne pokušati?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x220
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Preko 15.000 pojmova i izraza iz najvažnijih oblasti Godinama, psiholozi koji se bave obrazovanjem podstiču upotrebu slika u učenju jezika. Možda je to nešto što ste i sami iskusili – kada vidite neku reč uparenu sa slikom veća je verovatnoća da je zapamtite nego kada je ona samo napisana. Dakle, ako je vaš cilj da razumete i zapamtite neki pojam, ali i da ga lako pronađete, onda je kombinovanje reči sa slikama delotvoran način da se osigura veći nivo uspeha. Nekoliko jednostavnih činjenica govore u prilog ovome: Slike utiču na nas brže i neposrednije nego sam tekst. Još kao deca, razmišljamo u slikama i u stanju smo da ih intuitivno usvojimo i interpretiramo. Kada su slike povezane sa rečima, one formiraju celinu koju naš um može da obradi i sačuva na efikasan način. Slike pomažu razumevanje. One obezbeđuju kontekst i daju mnogo više informacija od samih reči. Slike nam se obraćaju na emotivnom nivou. Drže nas zainteresovanima, povećavaju motivaciju i smeštaju se u našoj memoriji na način na koji to tekst nije u stanju. Slike su zabavne. Za razliku od segmenata čistog teksta koji mogu odvratiti našu pažnju, slike olakšavaju učenje i omogućavaju da sam proces duže traje. Vidite, razumete, upamtite – vizuelno učenje može biti tako jednostavno. Zašto ne pokušati?

Dodatne informacije

Izdavač Klett
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter