Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Praktična engleska gramatika

Praktična engleska gramatika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-206-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2376

Broj strana:

407

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga je temeljito prerađena i znatno proširena verzija knjige sa istim naslovom, objavljene 2001. godine. Budući da je najveći dio ove knjige nov, nije nazvana drugim izdanjem prve verzije već se tretira kao nova knjiga.

Dr. Riđanović je profesor emeritus engleskog jezika i lingvistike Univerziteta u Sarajevu. Doktorirao je 1969. g. na Mičigenskom univerzitetu u SAD sa temom iz sintakse našeg i engleskog jezika. Predavao je na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu nepune četiri decenije. Školske 1984-85. godine bio je gostujući Fulbrajtov profesor na Ohajo univerzitetu u SAD. Držao je predavanja na skoro svim univerzitetima bivše Jugoslavije, u Zagrebačkom lingvističkom krugu, na Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, na Oksfordskom univerzitetu, te u udruženjima nastavnika stranih jezika i prevodilaca. Objavio je tri knjige i preko 50 naučnih i stručnih radova. Nosilac je više priznanja, među kojima je i godišnja nagrada sarajevske Svjetlosti za knjigu Jezik i njegova struktura. Jedan je od pionira simultanog prevođenja u bivšoj Jugoslaviji – prevodio je i Dejtonske pregovore i suđenja na Tribunalu u Hagu.

Praktična engleska gramatika je komunikativna jer se gramatici pristupa od životnih situacija, kontrastivna jer se engleska gramatika poredi sa našom, i konverzaciona jer se gramatička pravila izlažu, pristupačnim i duhovitim stilom koji ne preza ni od digresija, anegdota i šaljivih upadica, a ipak pažljivo i iscrpno obrađuju značajne razlike u strukturi između engleskog i b/h/s jezika.
Akademik Ivan Klajn u NIN - u

  • Izdanje: 2
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga je temeljito prerađena i znatno proširena verzija knjige sa istim naslovom, objavljene 2001. godine. Budući da je najveći dio ove knjige nov, nije nazvana drugim izdanjem prve verzije već se tretira kao nova knjiga. Dr. Riđanović je profesor emeritus engleskog jezika i lingvistike Univerziteta u Sarajevu. Doktorirao je 1969. g. na Mičigenskom univerzitetu u SAD sa temom iz sintakse našeg i engleskog jezika. Predavao je na Odsjeku za anglistiku Filozofskog fakulteta u Sarajevu nepune četiri decenije. Školske 1984-85. godine bio je gostujući Fulbrajtov profesor na Ohajo univerzitetu u SAD. Držao je predavanja na skoro svim univerzitetima bivše Jugoslavije, u Zagrebačkom lingvističkom krugu, na Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, na Oksfordskom univerzitetu, te u udruženjima nastavnika stranih jezika i prevodilaca. Objavio je tri knjige i preko 50 naučnih i stručnih radova. Nosilac je više priznanja, među kojima je i godišnja nagrada sarajevske Svjetlosti za knjigu Jezik i njegova struktura. Jedan je od pionira simultanog prevođenja u bivšoj Jugoslaviji – prevodio je i Dejtonske pregovore i suđenja na Tribunalu u Hagu. Praktična engleska gramatika je komunikativna jer se gramatici pristupa od životnih situacija, kontrastivna jer se engleska gramatika poredi sa našom, i konverzaciona jer se gramatička pravila izlažu, pristupačnim i duhovitim stilom koji ne preza ni od digresija, anegdota i šaljivih upadica, a ipak pažljivo i iscrpno obrađuju značajne razlike u strukturi između engleskog i b/h/s jezika. Akademik Ivan Klajn u NIN - u

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter