Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Stolarska olovka

Stolarska olovka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Manuel Rivas


ISBN:

978-86-521-0872-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4910

Broj strana:

157

Težina:

289 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kada se sve ruši, kada zlo postaje sistem a okrutnost pravilo, može li jedna olovka da spasi svijet?

U zatvoru u Santjagu de Kompostela, leta 1936, jedan slikar crta Trijumfalni luk stolarskom olovkom. Lica proroka i staraca iz orkestra Apokalipse lica su njegovih prijatelja republikanci iz kaznionice. Jedan čuvar, njegov budući ubica, posmatra ga oduševljeno… Istorija ove olovke, vodiča kroz sjećanje, skupljača duša, nastavlja se do naših dana.

Manuel Rivas slijedi nit španske tragedije, građanski rat koji je uzdrmao svijet i ubilježio se u istoriju XX veka. Ali Stolarska olovka nije tek još jedan roman o ratu. On govori o životima muškaraca i žena u najokrutnijim razdobljima istorije. Govori o snazi ljubavi koja ispunjava prazninu bezdana i očaja.

Uz pomoć stolarske olovke, ruku pralja, fantomske boli osakaćenih, sušičave ljepote bolesnika… tka se mreža razumne stvarnosti. Jezik se mješa s dahom života, s Morzeovom azbukom utroba. Ovo je roman za sva vremena.

Manuel Rivas napisao je kratak ali predivan roman, pun ljudskosti i nježnosti. Arturo Perez-Reverte, El Semanal

  • Originalni naziv: El lápiz del carpintero...
  • Prevodilac: Tatjana Tarbuk
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada se sve ruši, kada zlo postaje sistem a okrutnost pravilo, može li jedna olovka da spasi svijet? U zatvoru u Santjagu de Kompostela, leta 1936, jedan slikar crta Trijumfalni luk stolarskom olovkom. Lica proroka i staraca iz orkestra Apokalipse lica su njegovih prijatelja republikanci iz kaznionice. Jedan čuvar, njegov budući ubica, posmatra ga oduševljeno… Istorija ove olovke, vodiča kroz sjećanje, skupljača duša, nastavlja se do naših dana. Manuel Rivas slijedi nit španske tragedije, građanski rat koji je uzdrmao svijet i ubilježio se u istoriju XX veka. Ali Stolarska olovka nije tek još jedan roman o ratu. On govori o životima muškaraca i žena u najokrutnijim razdobljima istorije. Govori o snazi ljubavi koja ispunjava prazninu bezdana i očaja. Uz pomoć stolarske olovke, ruku pralja, fantomske boli osakaćenih, sušičave ljepote bolesnika… tka se mreža razumne stvarnosti. Jezik se mješa s dahom života, s Morzeovom azbukom utroba. Ovo je roman za sva vremena. Manuel Rivas napisao je kratak ali predivan roman, pun ljudskosti i nježnosti. Arturo Perez-Reverte, El Semanal

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter