Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Sto godina ratnog zrakoplovstva u Hrvatskoj

Sto godina ratnog zrakoplovstva u Hrvatskoj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7892-03-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5682

Broj strana:

420

Težina:

1300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ratno se zrakoplovstvo tijekom 20. stoljeća kao specifična i izrazito tehnička grana oružanih snaga razvijalo iznimnom dinamikom, u korak s ubrzanim tehnološkim napretkom u istom razdoblju. Tomu su bitno pridonijela i dva velika svjetska rata koja su generirala i još više ubrzala taj napredak, jer su sve snage društva bile usmjerene i usredotočene na razvoj tehnologije radi pobjede u ratu.

Ova monografija nastoji predstaviti i prikazati razvoj zrakoplovne oružane sile u prošlom stoljeću iz hrvatske perspektive te ističe i nemali doprinos našeg naroda tome globalnom fenomenu. Iako su neke opće činjenice o ovoj opsežnoj temi, koju smo nastojali prikazati kao kronološki i neprekinuti slijed hrvatske tradicije u domeni ratnog zrakoplovstva, dobrim dijelom već poznate užem krugu poznavatelja zrakoplovne povijesti, šira javnost o njima uglavnom nema nikakvih saznanja. Željeli smo, stoga, popuniti tu prazninu te ponajprije kroz slijed reprezentativnih povijesnih fotografija ilustrirati i dočarati burnu prošlost ratnog zrakoplovstva u Hrvatskoj.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 245x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ratno se zrakoplovstvo tijekom 20. stoljeća kao specifična i izrazito tehnička grana oružanih snaga razvijalo iznimnom dinamikom, u korak s ubrzanim tehnološkim napretkom u istom razdoblju. Tomu su bitno pridonijela i dva velika svjetska rata koja su generirala i još više ubrzala taj napredak, jer su sve snage društva bile usmjerene i usredotočene na razvoj tehnologije radi pobjede u ratu. Ova monografija nastoji predstaviti i prikazati razvoj zrakoplovne oružane sile u prošlom stoljeću iz hrvatske perspektive te ističe i nemali doprinos našeg naroda tome globalnom fenomenu. Iako su neke opće činjenice o ovoj opsežnoj temi, koju smo nastojali prikazati kao kronološki i neprekinuti slijed hrvatske tradicije u domeni ratnog zrakoplovstva, dobrim dijelom već poznate užem krugu poznavatelja zrakoplovne povijesti, šira javnost o njima uglavnom nema nikakvih saznanja. Željeli smo, stoga, popuniti tu prazninu te ponajprije kroz slijed reprezentativnih povijesnih fotografija ilustrirati i dočarati burnu prošlost ratnog zrakoplovstva u Hrvatskoj.

Dodatne informacije

Izdavač Despot Infinitus
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter