Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Što Europa želi?

Što Europa želi?

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-685-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9212

Broj strana:

154

Težina:

300 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Za Europu koja je europskija od onog što nudi Europska unija.

Usred najveće krize koja je dohvatila Europsku uniju Hrvatska se 1. srpnja 2013., nakon dugog pristupnog procesa i puno muka, uspjela izboriti za pristupanje Uniji. Sljedećih nekoliko godina Hrvatska je vjerojatno zadnja država koja se pridružuje Europskoj uniji, na obzoru nema ozbiljnih skorih kandidata. Parafrazirajući Freudovo slavno pitanje Što žena želi?, Slavoj Žižek i Srećko Horvat udružuju snage da bi istražili goruće pitanje Što Europa želi?, a sve to uz diskretnu pomoć najopasnijeg političara Europe Alexisa Tsiprasa. Analizirajući slovenska iskustva, kao iskustva prve ex-jugoslavenske države koja se pridružila Europskoj uniji još 2004. i kratku povijest Unije, autori dolaze do uznemirujućih zaključaka. Umjesto mirovnog projekta, Europska unija sve se više pretvara u neprekidnu ratnu zonu, uključujući isključivanje imigranata, imigrantske nemire u Parizu i Londonu ili europske humanitarne intervencije s ciljem uvođenja više demokracije u Libiju i Maliju, a naravno da se ne mogu ignorirati ni pritisci na neposlušnu članicu – Grčku. Žižek i Horvat se na sve to, i još štošta, osvrću i vatreno zalažu za drugačiju ideju Europe, po svemu sudeći europskiju od onoga što Europska unija nudi.

Nakon francuskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, rumunjskog i engleskog izdanja, ova knjiga se, možemo reći, vraća kući u prijevodu Marka Perožića, Vladimira Cvetkovića Severa i Dubravke Franz Spiliotopoulou i s likovnom opremom Jelene Radmanović.

Znameniti slovenski ekscentrik i karizmatični hrvatski filozof, u društvu najopasnijega grčkog političara, pružaju analizu europske pat-pozicije na način koji je ujedno zajedljivo šarmantan i ogorčeno inteligentan. Svaki pravi Europljanin, vjeran stvarnoj ideji Europe, mora ovo pročitati!
(Oliver Stone)

  • Edicija: Facta
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Za Europu koja je europskija od onog što nudi Europska unija. Usred najveće krize koja je dohvatila Europsku uniju Hrvatska se 1. srpnja 2013., nakon dugog pristupnog procesa i puno muka, uspjela izboriti za pristupanje Uniji. Sljedećih nekoliko godina Hrvatska je vjerojatno zadnja država koja se pridružuje Europskoj uniji, na obzoru nema ozbiljnih skorih kandidata. Parafrazirajući Freudovo slavno pitanje Što žena želi?, Slavoj Žižek i Srećko Horvat udružuju snage da bi istražili goruće pitanje Što Europa želi?, a sve to uz diskretnu pomoć najopasnijeg političara Europe Alexisa Tsiprasa. Analizirajući slovenska iskustva, kao iskustva prve ex-jugoslavenske države koja se pridružila Europskoj uniji još 2004. i kratku povijest Unije, autori dolaze do uznemirujućih zaključaka. Umjesto mirovnog projekta, Europska unija sve se više pretvara u neprekidnu ratnu zonu, uključujući isključivanje imigranata, imigrantske nemire u Parizu i Londonu ili europske humanitarne intervencije s ciljem uvođenja više demokracije u Libiju i Maliju, a naravno da se ne mogu ignorirati ni pritisci na neposlušnu članicu – Grčku. Žižek i Horvat se na sve to, i još štošta, osvrću i vatreno zalažu za drugačiju ideju Europe, po svemu sudeći europskiju od onoga što Europska unija nudi. Nakon francuskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, rumunjskog i engleskog izdanja, ova knjiga se, možemo reći, vraća kući u prijevodu Marka Perožića, Vladimira Cvetkovića Severa i Dubravke Franz Spiliotopoulou i s likovnom opremom Jelene Radmanović. Znameniti slovenski ekscentrik i karizmatični hrvatski filozof, u društvu najopasnijega grčkog političara, pružaju analizu europske pat-pozicije na način koji je ujedno zajedljivo šarmantan i ogorčeno inteligentan. Svaki pravi Europljanin, vjeran stvarnoj ideji Europe, mora ovo pročitati! (Oliver Stone)

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter