Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Stiv Džobs

Stiv Džobs

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0956-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7754

Broj strana:

776

Težina:

690 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ekskluzivna biografija kreativnog vizionara koji je promijenio savremeni svijet.

Napisana na osnovu više od četrdeset intervjua sa Stivom Džobsom, kao i na osnovu više od stotinu intervjua sa članovima porodice, prijateljima, suparnicima, konkurentima i kolegama - ova knjiga predstavlja hroniku burnog života i žestoke ličnosti kreativnog preduzetnika čija je strast prema savršenstvu i mahniti nagon za poslu donio revoluciju u šest privrednih grana: u personalnim računarima, animiranim filmovima, muzici, telefonima, tablet računarstvu i digitalnom izdavaštvu.

U vrijeme kada društva širom svijeta pokušavaju da stvore privredu za digitalno doba, Džobs je najistaknutija ikona inventivnosti i primenjene imaginacije. On je znao da se nova vrijednost u dvadeset prvom vijeku najbolje može stvoriti spajanjem kreativnosti i tehnologije, pa je izgradio kompaniju u kojoj su stvaralački iskoraci bili kombinovani sa izvanrednim inženjerskim dostignućima.

Iako je Džobs sarađivao u nastanku ove knjige, nije zahtijevao da ima kontrolu nad onim što će biti napisano, pa čak ni pravo da to pročita prije nego što knjiga bude objavljena. Ništa nije zabranio, štaviše, podsticao je ljude koje je poznavao da govore iskreno. Uradio sam mnogo stvari kojima se ne ponosim, rekao je on. Ali u mom ormaru nema takvog prljavog veša koji niko ne bi smio da pronađe.

Džobs je umio da dovede ljude oko sebe do bijesa i očajanja. Ali njegova ličnost i proizvodi bili su isprepletani, baš kao što je to slučaj s Eplovim hardverom i softverom. Njegova izuzetna priča, ispripovijedana u ovoj majstorskoj biografiji, ispunjena je lekcijama o inovacijama, liderstvu i vrijednostima.

  • Originalni naziv: Steve Jobs
  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ekskluzivna biografija kreativnog vizionara koji je promijenio savremeni svijet. Napisana na osnovu više od četrdeset intervjua sa Stivom Džobsom, kao i na osnovu više od stotinu intervjua sa članovima porodice, prijateljima, suparnicima, konkurentima i kolegama - ova knjiga predstavlja hroniku burnog života i žestoke ličnosti kreativnog preduzetnika čija je strast prema savršenstvu i mahniti nagon za poslu donio revoluciju u šest privrednih grana: u personalnim računarima, animiranim filmovima, muzici, telefonima, tablet računarstvu i digitalnom izdavaštvu. U vrijeme kada društva širom svijeta pokušavaju da stvore privredu za digitalno doba, Džobs je najistaknutija ikona inventivnosti i primenjene imaginacije. On je znao da se nova vrijednost u dvadeset prvom vijeku najbolje može stvoriti spajanjem kreativnosti i tehnologije, pa je izgradio kompaniju u kojoj su stvaralački iskoraci bili kombinovani sa izvanrednim inženjerskim dostignućima. Iako je Džobs sarađivao u nastanku ove knjige, nije zahtijevao da ima kontrolu nad onim što će biti napisano, pa čak ni pravo da to pročita prije nego što knjiga bude objavljena. Ništa nije zabranio, štaviše, podsticao je ljude koje je poznavao da govore iskreno. Uradio sam mnogo stvari kojima se ne ponosim, rekao je on. Ali u mom ormaru nema takvog prljavog veša koji niko ne bi smio da pronađe. Džobs je umio da dovede ljude oko sebe do bijesa i očajanja. Ali njegova ličnost i proizvodi bili su isprepletani, baš kao što je to slučaj s Eplovim hardverom i softverom. Njegova izuzetna priča, ispripovijedana u ovoj majstorskoj biografiji, ispunjena je lekcijama o inovacijama, liderstvu i vrijednostima.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter