Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Srpske priče

Srpske priče

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-01158-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D0802

Broj strana:

144

Težina:

279 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pavić je pisac velike historije i mitske Srbije. Više je dao on njoj nego ona njemu, ali ima i takvih ljubavi koje nikada nisu sasvim prijatne a opet su nužne.
Srbija je u Pavićevoj imaginaciji postala idealan, nekada i užasan, prostor ljudskih sudbina. Valja u Srbiji sačuvati živu glavu, valja i doživeti nešto bolje od obične ljudske sudbine. Veliki istoričar i znalac, Pavić je umio i da otkrije i da izmisli šta je Srbija bila i nikada nije mogla biti, šta mora da postane i ne umzge da bude, da bismo i mi i ona videli opet velike dane.
I onaj ko voli, gorko, i onaj ko ne voli, teško, Srbiju mora da pročita Pavićeva remek-dgela pripovgedačke vgeštine u kojima se oblikuje njen jedinstveni književni lik na koji je prvi ukazao pgesnik Raša Livada.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pavić je pisac velike historije i mitske Srbije. Više je dao on njoj nego ona njemu, ali ima i takvih ljubavi koje nikada nisu sasvim prijatne a opet su nužne. Srbija je u Pavićevoj imaginaciji postala idealan, nekada i užasan, prostor ljudskih sudbina. Valja u Srbiji sačuvati živu glavu, valja i doživeti nešto bolje od obične ljudske sudbine. Veliki istoričar i znalac, Pavić je umio i da otkrije i da izmisli šta je Srbija bila i nikada nije mogla biti, šta mora da postane i ne umzge da bude, da bismo i mi i ona videli opet velike dane. I onaj ko voli, gorko, i onaj ko ne voli, teško, Srbiju mora da pročita Pavićeva remek-dgela pripovgedačke vgeštine u kojima se oblikuje njen jedinstveni književni lik na koji je prvi ukazao pgesnik Raša Livada.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter