Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Srebrni letač 2

Srebrni letač 2

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-367-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D3252

Broj strana:

601

Težina:

754 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

47,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Poslije godina zatočeništva na Zemlji, Srebrni Letač ponovo jezdi svemirskim prostranstvima i suočava se s mnogim opasnostima kad Starješine Svemira pokušaju nešto novo: sveopšti rat protiv Galaktusa! I još: svemirski pirati, intergalaktički rat, dvojnici i Letač uhvaćen u četvorostrani međuzvjezdani ljubavni trougao! Specijalni gosti: Fantastična četvorka, Večiti, Ronan Uništitelj i Superskrul!

Drugi tom Srebrnog Letača (Marvel Essentials) nastavlja se na prvih osamnaest epizoda iz prethodnog izdanja, ali je, zbog neredovnog izlaženja originalnih strip-svezaka, po sadržaju mnogo šareniji od prvog toma. Počinje kratkom epizodom originalno objavljenom u Epic Illustrated, koja predstavlja filozofski dijalog Letača i moćnog Galaktusa, da bi se na nju nadovezala samostalna epizoda Srebrnog Letača iz 1982, koju potpisuju Sten Li i Džon Bern. U njoj se donekle obnavlja gradivo o Letačevom porijeklu (što može biti korisno za one koji se tek u ovom izdanju susreću s našim srebrnim junakom), ali i vodi priču naprijed, jer se Letač konačno (mada opet nakratko) vraća na rodnu planetu Zen-la i sreće svoju voljenu Šalu Bal. Poslije te duple epizode, počinje nov serijal Srebrnog Letača, u kome su neki od osnovnih postulata tog stripa promenjeni a lik svemirskog surfera osvježen i iznova oživljen, na zadovoljstvo čitalaca. Serijal potpisuje tandem Stiv Englhart (scenario) - Maršal Rodžers (crtež), mada u toku ovog izdanja Rodžersa na mjestu crtača zamenjuje Džo Staton, kao i Ron Lim. Ne otkrivajući mnogo, možemo reći da je Letaču u ovom serijalu dozvoljeno slobodnije kretanje i da izvjesnih ranijih prepreka više nema, što će ga dovesti u prilike i neprilike u kakvima se dosad nije našao. Stoga ćemo se počesto sretati s nepredvidljivim i opasnim Krijevima i Skrulovima, kao i sa Svemirskim Starešinama, i uplesti se u nov kosmički rat.
Izdanje se završava posebnom epizodom koja nije dio kanona, ali koju ljubitelji veoma cijene. Ta epizoda je stvorena prije nego što je, osamdesetih godina,pokrenut novi serijal (to jest, prije nego što je priča o Letaču redefinisana) i uradili su je Stiv Englhart i Džon Bušema, tako da predstavlja pravu pikanteriju za ljubitelje.

  • Originalni naziv: Essental Silver Surfer...
  • Prevodilac: Danko Ješić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 235x165
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Poslije godina zatočeništva na Zemlji, Srebrni Letač ponovo jezdi svemirskim prostranstvima i suočava se s mnogim opasnostima kad Starješine Svemira pokušaju nešto novo: sveopšti rat protiv Galaktusa! I još: svemirski pirati, intergalaktički rat, dvojnici i Letač uhvaćen u četvorostrani međuzvjezdani ljubavni trougao! Specijalni gosti: Fantastična četvorka, Večiti, Ronan Uništitelj i Superskrul! Drugi tom Srebrnog Letača (Marvel Essentials) nastavlja se na prvih osamnaest epizoda iz prethodnog izdanja, ali je, zbog neredovnog izlaženja originalnih strip-svezaka, po sadržaju mnogo šareniji od prvog toma. Počinje kratkom epizodom originalno objavljenom u Epic Illustrated, koja predstavlja filozofski dijalog Letača i moćnog Galaktusa, da bi se na nju nadovezala samostalna epizoda Srebrnog Letača iz 1982, koju potpisuju Sten Li i Džon Bern. U njoj se donekle obnavlja gradivo o Letačevom porijeklu (što može biti korisno za one koji se tek u ovom izdanju susreću s našim srebrnim junakom), ali i vodi priču naprijed, jer se Letač konačno (mada opet nakratko) vraća na rodnu planetu Zen-la i sreće svoju voljenu Šalu Bal. Poslije te duple epizode, počinje nov serijal Srebrnog Letača, u kome su neki od osnovnih postulata tog stripa promenjeni a lik svemirskog surfera osvježen i iznova oživljen, na zadovoljstvo čitalaca. Serijal potpisuje tandem Stiv Englhart (scenario) - Maršal Rodžers (crtež), mada u toku ovog izdanja Rodžersa na mjestu crtača zamenjuje Džo Staton, kao i Ron Lim. Ne otkrivajući mnogo, možemo reći da je Letaču u ovom serijalu dozvoljeno slobodnije kretanje i da izvjesnih ranijih prepreka više nema, što će ga dovesti u prilike i neprilike u kakvima se dosad nije našao. Stoga ćemo se počesto sretati s nepredvidljivim i opasnim Krijevima i Skrulovima, kao i sa Svemirskim Starešinama, i uplesti se u nov kosmički rat. Izdanje se završava posebnom epizodom koja nije dio kanona, ali koju ljubitelji veoma cijene. Ta epizoda je stvorena prije nego što je, osamdesetih godina,pokrenut novi serijal (to jest, prije nego što je priča o Letaču redefinisana) i uradili su je Stiv Englhart i Džon Bušema, tako da predstavlja pravu pikanteriju za ljubitelje.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter