Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Spriječite sagorijevanje na poslu

Spriječite sagorijevanje na poslu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-127-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6009

Broj strana:

215

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

ŠEST STRATEGIJA ZA POBOLJŠAVANJE VAŠEG ODNOSA S POSLOM

Stres je svakodnevna pojava kojoj nitko ne može izbjeći - od malog djeteta do osobe u dubokoj starosti, od vrhunskog menadžera do nezaposlenog beskućnika.

Može se javiti u privatnom životu i u svim oblicima radne aktivnosti. Knjiga opisuje suštinu profesionalnog stresa i sagorijevanja na poslu te nužnost ravnoteže između zahtjeva radnog okruženja i mogućnosti njihovog zadovoljavanja.

Ključnim uzrokom sagorijevanja u radu autori smatraju šest dimenzija neusklađenosti između posla i osobnih vrijednosti, potreba i mogućnosti. Pred sobom imamo lako čitljiv plan za samopomoć zaposlenika na bilo kojem radnom mjestu i u bilo kojem radnom okruženju. Na putu smanjivanja stresnosti posla, prvi je korak analiza i samoocjenjivanje stupnja neusklađenosti s radnim okruženjem.

Tome služi detaljno prikazan sustav za ocjenjivanje područja i stupnja neusklađenosti. Zatim slijedi jasno strukturiran postupak izrade plana uvođenja promjena, a na kraju praćenje njegovog ostvarivanja. Primjeri primjene opisanih instrumenata za anal etičko ocjenjivanje intenziteta organizacijskih izvora stresa omogućit će stručnjacima da znanja iz ove knjige primjenjuju i tako unapređuju kvalitetu življenja u svojem radnom okruženju. Autori vrlo realistično upozoravaju na prednosti, ali i rizike koje nosi odabir i provedba pojedine strategije smanjivanja svakog od šest područja neusklađenosti radnog okruženja i zaposlenika, što knjizi daje posebnu uvjerljivost i primjenjivost. Tako na dojmljiv način ističu usku povezanosti čovjeka i rada. Iz toga slijedi da, kad postoji velika i stalna neusklađenost između osobe i posla, treba nešto promijeniti u tom bliskom odnosu jer inače slijedi sagorijevanje kao najštetnija psihološka posljedica rada.

Problemi na poslu mogu biti vrlo teški za vas.

- Ovo je tako bolno.
- Učinjena mi je nepravda.
- Ovo nije onako kako bi trebalo biti.
- Izluđuje me.
- Vrlo sam ljut i neću to više podnositi.
- Zaustavite Zemlju, želim sići.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

ŠEST STRATEGIJA ZA POBOLJŠAVANJE VAŠEG ODNOSA S POSLOM Stres je svakodnevna pojava kojoj nitko ne može izbjeći - od malog djeteta do osobe u dubokoj starosti, od vrhunskog menadžera do nezaposlenog beskućnika. Može se javiti u privatnom životu i u svim oblicima radne aktivnosti. Knjiga opisuje suštinu profesionalnog stresa i sagorijevanja na poslu te nužnost ravnoteže između zahtjeva radnog okruženja i mogućnosti njihovog zadovoljavanja. Ključnim uzrokom sagorijevanja u radu autori smatraju šest dimenzija neusklađenosti između posla i osobnih vrijednosti, potreba i mogućnosti. Pred sobom imamo lako čitljiv plan za samopomoć zaposlenika na bilo kojem radnom mjestu i u bilo kojem radnom okruženju. Na putu smanjivanja stresnosti posla, prvi je korak analiza i samoocjenjivanje stupnja neusklađenosti s radnim okruženjem. Tome služi detaljno prikazan sustav za ocjenjivanje područja i stupnja neusklađenosti. Zatim slijedi jasno strukturiran postupak izrade plana uvođenja promjena, a na kraju praćenje njegovog ostvarivanja. Primjeri primjene opisanih instrumenata za anal etičko ocjenjivanje intenziteta organizacijskih izvora stresa omogućit će stručnjacima da znanja iz ove knjige primjenjuju i tako unapređuju kvalitetu življenja u svojem radnom okruženju. Autori vrlo realistično upozoravaju na prednosti, ali i rizike koje nosi odabir i provedba pojedine strategije smanjivanja svakog od šest područja neusklađenosti radnog okruženja i zaposlenika, što knjizi daje posebnu uvjerljivost i primjenjivost. Tako na dojmljiv način ističu usku povezanosti čovjeka i rada. Iz toga slijedi da, kad postoji velika i stalna neusklađenost između osobe i posla, treba nešto promijeniti u tom bliskom odnosu jer inače slijedi sagorijevanje kao najštetnija psihološka posljedica rada. Problemi na poslu mogu biti vrlo teški za vas. - Ovo je tako bolno. - Učinjena mi je nepravda. - Ovo nije onako kako bi trebalo biti. - Izluđuje me. - Vrlo sam ljut i neću to više podnositi. - Zaustavite Zemlju, želim sići.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter