Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Spremačica

Spremačica

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Stefani Land


ISBN:

978-86-6035-829-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B7994

Broj strana:

317

Težina:

273 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Život u oskudici ličio je na uslovnu slobodu - zločin se sastojao u nedostatku sredstava za preživljavanje.
Snovi dvadesetosmogodišnje Stefani Land o tome da ode na koledž i postane pisac ruše se kao kula od karata kada se letnja veza pretvori u neplaniranu trudnoću. Ubrzo postaje samohrana majka koja pokušava da sastavi kraj s krajem kako bi svojoj ćerki i sebi obezbedila sredstva za život.
Ova knjiga je majstorski prikaz godina koje je Stefani provela u službi američke više srednje klase kao „bezimeni duh” koji tiho učestvuje u pobedama, tragedijama i najdubljim tajnama svojih klijenata. U želji da se izbori s nemaštinom, danju je čistila, a noću pohađala onlajn nastavu kako bi stekla diplomu koledža.Uporedo je pisala na svom blogu istinite priče koje se prećutkuju: o životu na bonovima za hranu, o državnim programima pomoći koji jedva pokrivaju stanarinu, o nadmenim komšijama, poznanicima i slučajnim susretima koji su je ponižavali zato što je koristila i to malo pomoći. Ali iznad svega, pisala je o „američkom snu” sa stanovišta nekoga ko je siromašan, istovremeno se obračunavajući sa duboko ukorenjenim predrasudama koje prate siromašnu radničku klasu.
Spremačica je Stefanina priča, ali ne samo njena. To je inspirativno svedočenje o hrabrosti, odlučnosti i beskrajnoj snazi ljudskog duha.

  • Originalni naziv: Maid
  • Prevodilac: Milica Gnjatović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Život u oskudici ličio je na uslovnu slobodu - zločin se sastojao u nedostatku sredstava za preživljavanje. Snovi dvadesetosmogodišnje Stefani Land o tome da ode na koledž i postane pisac ruše se kao kula od karata kada se letnja veza pretvori u neplaniranu trudnoću. Ubrzo postaje samohrana majka koja pokušava da sastavi kraj s krajem kako bi svojoj ćerki i sebi obezbedila sredstva za život. Ova knjiga je majstorski prikaz godina koje je Stefani provela u službi američke više srednje klase kao „bezimeni duh” koji tiho učestvuje u pobedama, tragedijama i najdubljim tajnama svojih klijenata. U želji da se izbori s nemaštinom, danju je čistila, a noću pohađala onlajn nastavu kako bi stekla diplomu koledža.Uporedo je pisala na svom blogu istinite priče koje se prećutkuju: o životu na bonovima za hranu, o državnim programima pomoći koji jedva pokrivaju stanarinu, o nadmenim komšijama, poznanicima i slučajnim susretima koji su je ponižavali zato što je koristila i to malo pomoći. Ali iznad svega, pisala je o „američkom snu” sa stanovišta nekoga ko je siromašan, istovremeno se obračunavajući sa duboko ukorenjenim predrasudama koje prate siromašnu radničku klasu. Spremačica je Stefanina priča, ali ne samo njena. To je inspirativno svedočenje o hrabrosti, odlučnosti i beskrajnoj snazi ljudskog duha.

Dodatne informacije

Izdavač Publik Praktikum
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter