Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Sportski menadžment

Sportski menadžment

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-246-098-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K5398

Broj strana:

500

Težina:

885 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

86,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

NAJBOLJI UVID U BUDUĆNOST PROFESIONALNOG SPORTA

U vrijeme profesionalizacije sportskog poslovanja te sportskog menadžmenta, ova knjiga je od iznimne važnosti s obzirom da predstavlja savršeni vodič za 21. stoljeće, kako za studente, tako i za iskusne profesionalce. Za razliku od sličnih udžbenika na ovu temu, knjizi autora Beecha i Chadwicka ne nedostaje teorije menadžmenta. Korisna je za sveučilišna predavanja, kao i za one koji se sportskim menadžmentom bave u praksi.

Ova revolucionarna nova knjiga daje menadžerima i budućim menadžerima sportskih organizacija sve potrebne alate. Sportski menadžment je savršen za studente sportskog menadžmenta na studijima menadžmenta u slobodnom vremenu, sportu i poslovanju. Tekstove su pisali vodeći stručnjaci iz akademske zajednice i prakse iz Velike Britanije, Europe i Australije, pa će biti vrlo zanimljiva i stručnjacima koji se već bave sportskim poslovanjem.

Spajanjem teorije i prakse, knjiga Sportski menadžment daje uvid u specifičan kontekst sportskih organizacija. U njoj se proučavaju teorije i praksa upravljanja u sportu unutar funkcionalnih područja financija, ljudskih potencijala i marketinga. Uz to se bavi i važnim suvremenim pitanjima poput upravljanja rizicima, medija, sponzorstava i trgovine robom. Autori su birali poticajne primjere iz raznolikih sportova i iz različitih zemalja.

Ključne značajke knjige:

- Prvi poslovni udžbenik osmišljen za potrebe upravljanja u sportskom poslovanju za studente izvan SAD-a.
- Brojni izvorni slučajevi i primjeri iz niza sportova potiču studente da teoriju primjene na scenarije iz stvarnog svijeta.
- Ishodi, pitanja, vježbe i ideje za učenje, kojima se studentima pomaže strukturirano napredovanje.

  • Originalni naziv: The business of sport...
  • Prevodilac: Kristijan Krkać
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 195x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

NAJBOLJI UVID U BUDUĆNOST PROFESIONALNOG SPORTA U vrijeme profesionalizacije sportskog poslovanja te sportskog menadžmenta, ova knjiga je od iznimne važnosti s obzirom da predstavlja savršeni vodič za 21. stoljeće, kako za studente, tako i za iskusne profesionalce. Za razliku od sličnih udžbenika na ovu temu, knjizi autora Beecha i Chadwicka ne nedostaje teorije menadžmenta. Korisna je za sveučilišna predavanja, kao i za one koji se sportskim menadžmentom bave u praksi. Ova revolucionarna nova knjiga daje menadžerima i budućim menadžerima sportskih organizacija sve potrebne alate. Sportski menadžment je savršen za studente sportskog menadžmenta na studijima menadžmenta u slobodnom vremenu, sportu i poslovanju. Tekstove su pisali vodeći stručnjaci iz akademske zajednice i prakse iz Velike Britanije, Europe i Australije, pa će biti vrlo zanimljiva i stručnjacima koji se već bave sportskim poslovanjem. Spajanjem teorije i prakse, knjiga Sportski menadžment daje uvid u specifičan kontekst sportskih organizacija. U njoj se proučavaju teorije i praksa upravljanja u sportu unutar funkcionalnih područja financija, ljudskih potencijala i marketinga. Uz to se bavi i važnim suvremenim pitanjima poput upravljanja rizicima, medija, sponzorstava i trgovine robom. Autori su birali poticajne primjere iz raznolikih sportova i iz različitih zemalja. Ključne značajke knjige: - Prvi poslovni udžbenik osmišljen za potrebe upravljanja u sportskom poslovanju za studente izvan SAD-a. - Brojni izvorni slučajevi i primjeri iz niza sportova potiču studente da teoriju primjene na scenarije iz stvarnog svijeta. - Ishodi, pitanja, vježbe i ideje za učenje, kojima se studentima pomaže strukturirano napredovanje.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter