Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Životvorni mač

Životvorni mač

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80792-10-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B8609

Broj strana:

93

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ovo je prevod jednog od najvažnijih klasika o zenu i veštini mačevalaštva. Jagju Munenori je bio toliko na glasu sa svog mačevalačkog umeća da je najposle naimenovan kao službeni instruktor mačevalaštva kod dva šoguna Tokugave. (Ovaj položaj je takođe zauzimao Mijamoto Musaši, mada o tome nije ostavio pisanog traga.)

Jagjuov stil poznatiji je kao Šinkage-rju, stolećima je važio za službeni stil Tokugava dinastije. Njegov duhovni mentor bio je zen sveštenik Takuan. U ovoj knjizi, Jagjuova duhovnost zasnovana na zen budizmu jasno se odražava u središnjoj ideji „životvornog mača“ - koja nalaže kontrolisanje protivnika duhovnom spremnošću za borbu, pre negoli upuštanje u samu borbu. Njegova veština obuzdavanja i diplomatije učinila ga je političkim i vojnim savetnikom od poverenja kod dvojice šoguna. Ova knjiga predstavlja ideje jednog zen učitelja o neprianjanju i nenasilju.

  • Originalni naziv: The Way of Living Sword...
  • Prevodilac: Ana Bešlić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ovo je prevod jednog od najvažnijih klasika o zenu i veštini mačevalaštva. Jagju Munenori je bio toliko na glasu sa svog mačevalačkog umeća da je najposle naimenovan kao službeni instruktor mačevalaštva kod dva šoguna Tokugave. (Ovaj položaj je takođe zauzimao Mijamoto Musaši, mada o tome nije ostavio pisanog traga.) Jagjuov stil poznatiji je kao Šinkage-rju, stolećima je važio za službeni stil Tokugava dinastije. Njegov duhovni mentor bio je zen sveštenik Takuan. U ovoj knjizi, Jagjuova duhovnost zasnovana na zen budizmu jasno se odražava u središnjoj ideji „životvornog mača“ - koja nalaže kontrolisanje protivnika duhovnom spremnošću za borbu, pre negoli upuštanje u samu borbu. Njegova veština obuzdavanja i diplomatije učinila ga je političkim i vojnim savetnikom od poverenja kod dvojice šoguna. Ova knjiga predstavlja ideje jednog zen učitelja o neprianjanju i nenasilju.

Dodatne informacije

Izdavač Babun
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter