Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Vežbanje sa opterećenjem za neupućene

Vežbanje sa opterećenjem za neupućene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-307-6

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

nije u prodaji

Šifra:

V3533

Broj strana:

360

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
nije u prodaji

Kategorije:

Sadržaj:

Opis
Brojne su blagodeti koje pruža vježbanje s tegovima: očuvanje zdravlja kostiju, zdravije srce, regulisanje tjelesne težine, povećanje snage i energije, te opšte poboljšanje kvaliteta života.
Iako je sve popularnije, vježbanje s tegovima ponekad izgleda prilično teško, a početnike često zbunjuju sprave i žargon vježbača.

Zahvaljujući ovoj knjizi steći ćete samopouzdanje i neophodna znanja kako da kod kuće ili u teretani započnete program vežbanja s tegovima. Naučićete kako da sastavite program vježbanja prilagođen vašim potrebama, budući da su opisane vježbe pogodne i za početnike i za veterane. Korisni savjeti za vježbanje namjenjeni su mladima, tinejdžerima, trudnicama i porodiljama, starijim osobama, a posebni odjeljci posvećeni su vježbanju krupnih osoba.

Naći ćete mnoštvo informacija o dugoročnom vježbanju i dodatna objašnjenja u vezi sa opremom za vježbanje. Posebna poglavlja posvećena su vježbama s loptom i elastičnom trakom. Autorke su se bavile i najnovijim trendovima u fitnesu - vježbama za trup, jogom i pilatesom. Knjiga je krcata vježbama za svaku priliku, tako da ih možete uklopiti u svakodnevne obaveze bilo da ste na odmoru ili imate samo desetak slobodnih minuta na raspolaganju.

Sadržaj

Uvod

Poglavlje 1: Vježbanje s tegovima čitavog života

Poglavlje 2: Terminologija i provjereni koncepti vježbanja

Poglavlje 3: Testiranje snage, definisanje ciljeva i praćenje napretka

Poglavlje 4: Proučavanje alatki za vježbanje sa opterećenjem

Poglavlje 5: Kako da vam teg ne padne na nogu (i ostali korisni savjeti ...)

Poglavlje 6: Vježbanje kod kuće: napravite svoju teretanu

Poglavlje 7: Vježbanje van kuće: teretana, instruktori i grupe

Poglavlje 8: Istina o istezanju

Poglavlje 9: Izbjegavanje uobičajenih grešaka pri vježbanju sa opterećenjem

Poglavlje 10: Tumačenje uputstava za vježbe

Poglavlje 11: Vježbe za leđne mišiće

Poglavlje 12: Vježbe za mišiće grudi

Poglavlje 13: Vježbe za mišiće ramena

Poglavlje 14: Vježbe za mišiće ruku

Poglavlje 15: Vježbe za trbušne mišiće

Poglavlje 16: Vježbe za mišiće zadnjice i nogu

Poglavlje 17: Vježbe za trup

Poglavlje 18: Osnovne vježbe za početak

Poglavlje 19: Skraćeno vježbanje za dane pune obaveza

Poglavlje 20: Programi za trup radi dobre ravnoteže i zdravih leđa

Poglavlje 21: Isprobavanje naprednijih programa

Poglavlje 22: Vježbanje za posebne potrebe

Poglavlje 23: Joga i pilates za sticanje elastičnosti i koordinacije

Poglavlje 24: Deset stvari koje se mogu uraditi sa rastegljivom trakom

Poglavlje 25: Deset načina za dobar provod s loptom

Poglavlje 26: Deset stavova o dodacima ishrani, dijetama i zdravoj hrani

Indeks

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Opis Brojne su blagodeti koje pruža vježbanje s tegovima: očuvanje zdravlja kostiju, zdravije srce, regulisanje tjelesne težine, povećanje snage i energije, te opšte poboljšanje kvaliteta života. Iako je sve popularnije, vježbanje s tegovima ponekad izgleda prilično teško, a početnike često zbunjuju sprave i žargon vježbača. Zahvaljujući ovoj knjizi steći ćete samopouzdanje i neophodna znanja kako da kod kuće ili u teretani započnete program vežbanja s tegovima. Naučićete kako da sastavite program vježbanja prilagođen vašim potrebama, budući da su opisane vježbe pogodne i za početnike i za veterane. Korisni savjeti za vježbanje namjenjeni su mladima, tinejdžerima, trudnicama i porodiljama, starijim osobama, a posebni odjeljci posvećeni su vježbanju krupnih osoba. Naći ćete mnoštvo informacija o dugoročnom vježbanju i dodatna objašnjenja u vezi sa opremom za vježbanje. Posebna poglavlja posvećena su vježbama s loptom i elastičnom trakom. Autorke su se bavile i najnovijim trendovima u fitnesu - vježbama za trup, jogom i pilatesom. Knjiga je krcata vježbama za svaku priliku, tako da ih možete uklopiti u svakodnevne obaveze bilo da ste na odmoru ili imate samo desetak slobodnih minuta na raspolaganju. Sadržaj Uvod Poglavlje 1: Vježbanje s tegovima čitavog života Poglavlje 2: Terminologija i provjereni koncepti vježbanja Poglavlje 3: Testiranje snage, definisanje ciljeva i praćenje napretka Poglavlje 4: Proučavanje alatki za vježbanje sa opterećenjem Poglavlje 5: Kako da vam teg ne padne na nogu (i ostali korisni savjeti ...) Poglavlje 6: Vježbanje kod kuće: napravite svoju teretanu Poglavlje 7: Vježbanje van kuće: teretana, instruktori i grupe Poglavlje 8: Istina o istezanju Poglavlje 9: Izbjegavanje uobičajenih grešaka pri vježbanju sa opterećenjem Poglavlje 10: Tumačenje uputstava za vježbe Poglavlje 11: Vježbe za leđne mišiće Poglavlje 12: Vježbe za mišiće grudi Poglavlje 13: Vježbe za mišiće ramena Poglavlje 14: Vježbe za mišiće ruku Poglavlje 15: Vježbe za trbušne mišiće Poglavlje 16: Vježbe za mišiće zadnjice i nogu Poglavlje 17: Vježbe za trup Poglavlje 18: Osnovne vježbe za početak Poglavlje 19: Skraćeno vježbanje za dane pune obaveza Poglavlje 20: Programi za trup radi dobre ravnoteže i zdravih leđa Poglavlje 21: Isprobavanje naprednijih programa Poglavlje 22: Vježbanje za posebne potrebe Poglavlje 23: Joga i pilates za sticanje elastičnosti i koordinacije Poglavlje 24: Deset stvari koje se mogu uraditi sa rastegljivom trakom Poglavlje 25: Deset načina za dobar provod s loptom Poglavlje 26: Deset stavova o dodacima ishrani, dijetama i zdravoj hrani Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter