Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Tenis za neupućene

Tenis za neupućene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-333-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3526

Broj strana:

360

Težina:

460 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Tenis iz dana u dan postaje sve popularniji sport zahvaljujući sjajnim uspjesima naših tenisera. Zainteresovali ste se za taj sport, a ne znate odakle i kako da počnete?

Knjiga Tenis za neupućene savršen je uvod za odrasle koji žele nešto novo, kao i za roditelje koji upisuju djecu na sport kojim se mogu baviti cjelog života. Za početnike, Patrik Mekinro objašnjava osnove sporta i postupno pokazuje tehniku osnovnih udaraca, a za rekreativce koji pokušavaju da dobiju protivnika od kog uvjek gube - otkriva tajne koje će im pomoći da budu uspješniji.

Pored toga, ako ste veliki ljubitelj profesionalne igre, u knjizi ćete pronaći podroban opis profesionalnih turnira. Saznaćete na šta treba da obratite pažnju kada uživo pratite neki turnir, a ukoliko meč pratite preko malog ekrana, Patrikovi savjeti učiniće TV prenos mnogo zanimljivijim.

U knjizi su objašnjeni svi aspekti tenisa - od opreme, pravila ponašanja i bodovanja, preko fizičke pripreme za igru i tehnike izvođenja svih udaraca, do angažovanja profesionalnog trenera i načina igre u singlu i dublu. Direktna i jednostavna uputstva prosto vas motivišu da uzmete reket, izađete na teren i uživate u sportu.

Patrick McEnroe objašnjava taktike i strategije zahvaljujući kojima ćete igrati kao profesionalac.

- Monika Seleš

Sadržaj

Uvod

Uvodna rječ

Poglavlje 1: Šta je tenis?

Poglavlje 2: Srešćemo se na travi šljaci ili tvrdoj podlozi

Poglavlje 3: Dobro opremljen teniser

Poglavlje 4: Poeni u tenisu: nula znači ništa

Poglavlje 5: Upoznavanje s pravilima i propisima

Poglavlje 6: Etikecija u tenisu: da li stvarno želite da bacite taj reket?

Poglavlje 7: Ovladavanje osnovama tenisa

Poglavlje 8: Forhend: vaša najvažnija alatka

Poglavlje 9: Bekhend: bez njega se ne može

Poglavlje 10: Volej: pobjednički udarac

Poglavlje 11: Servis: sve je u vašim rukama

Poglavlje 12: Dopunjavanje arsenala: lob, smeč i drop šot

Poglavlje 13: Pobjedničke strategije i taktike

Poglavlje 14: Uživajte u amaterskom statusu

Poglavlje 15: Vježbanje, ta grozna reč

Poglavlje 16: Sticanje kondicije za bolje igranje tenisa

Poglavlje 17: Kada se mašina pokvari: uobičajene povrede u tenisu

Poglavlje 18: Poboljšajte kvalitet igre na privatnim časovima

Poglavlje 19: Profesionalni tenis

Poglavlje 20: Molim vas, dajte mi četiri Grend slema i jedan Kup

Poglavlje 21: Tenis s tribina i tenis na malom ekranu

Poglavlje 22: Deset savjeta za bolje igranje tenisa

Poglavlje 23: Deset plus deset najboljih tenisera od 1968. godine

Poglavlje 24: Deset plus deset najboljih teniserki od 1968. godine

Poglavlje 25: Deset plus deset najboljih mečeva od 1968. godine

Indeks

  • Originalni naziv: Tennis for Dummies
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tenis iz dana u dan postaje sve popularniji sport zahvaljujući sjajnim uspjesima naših tenisera. Zainteresovali ste se za taj sport, a ne znate odakle i kako da počnete? Knjiga Tenis za neupućene savršen je uvod za odrasle koji žele nešto novo, kao i za roditelje koji upisuju djecu na sport kojim se mogu baviti cjelog života. Za početnike, Patrik Mekinro objašnjava osnove sporta i postupno pokazuje tehniku osnovnih udaraca, a za rekreativce koji pokušavaju da dobiju protivnika od kog uvjek gube - otkriva tajne koje će im pomoći da budu uspješniji. Pored toga, ako ste veliki ljubitelj profesionalne igre, u knjizi ćete pronaći podroban opis profesionalnih turnira. Saznaćete na šta treba da obratite pažnju kada uživo pratite neki turnir, a ukoliko meč pratite preko malog ekrana, Patrikovi savjeti učiniće TV prenos mnogo zanimljivijim. U knjizi su objašnjeni svi aspekti tenisa - od opreme, pravila ponašanja i bodovanja, preko fizičke pripreme za igru i tehnike izvođenja svih udaraca, do angažovanja profesionalnog trenera i načina igre u singlu i dublu. Direktna i jednostavna uputstva prosto vas motivišu da uzmete reket, izađete na teren i uživate u sportu. Patrick McEnroe objašnjava taktike i strategije zahvaljujući kojima ćete igrati kao profesionalac. - Monika Seleš Sadržaj Uvod Uvodna rječ Poglavlje 1: Šta je tenis? Poglavlje 2: Srešćemo se na travi šljaci ili tvrdoj podlozi Poglavlje 3: Dobro opremljen teniser Poglavlje 4: Poeni u tenisu: nula znači ništa Poglavlje 5: Upoznavanje s pravilima i propisima Poglavlje 6: Etikecija u tenisu: da li stvarno želite da bacite taj reket? Poglavlje 7: Ovladavanje osnovama tenisa Poglavlje 8: Forhend: vaša najvažnija alatka Poglavlje 9: Bekhend: bez njega se ne može Poglavlje 10: Volej: pobjednički udarac Poglavlje 11: Servis: sve je u vašim rukama Poglavlje 12: Dopunjavanje arsenala: lob, smeč i drop šot Poglavlje 13: Pobjedničke strategije i taktike Poglavlje 14: Uživajte u amaterskom statusu Poglavlje 15: Vježbanje, ta grozna reč Poglavlje 16: Sticanje kondicije za bolje igranje tenisa Poglavlje 17: Kada se mašina pokvari: uobičajene povrede u tenisu Poglavlje 18: Poboljšajte kvalitet igre na privatnim časovima Poglavlje 19: Profesionalni tenis Poglavlje 20: Molim vas, dajte mi četiri Grend slema i jedan Kup Poglavlje 21: Tenis s tribina i tenis na malom ekranu Poglavlje 22: Deset savjeta za bolje igranje tenisa Poglavlje 23: Deset plus deset najboljih tenisera od 1968. godine Poglavlje 24: Deset plus deset najboljih teniserki od 1968. godine Poglavlje 25: Deset plus deset najboljih mečeva od 1968. godine Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter