Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Sportsko novinarstvo

Sportsko novinarstvo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-7968-10-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9986

Broj strana:

265

Težina:

620 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

46,80 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga detaljno opisuje povezanost medija i sporta, kompetencije, znanja i vještine sportskih novinara, specifičnu teoriju selekcije vijesti u sportu

Sportsko novinarstvo autora Miroslava Vasilja. Riječ je o prvoj takvoj knjizi na području jugoistočne Europe.

Knjiga detaljno opisuje povezanost medija i sporta, kompetencije, znanja i vještine sportskih novinara, specifičnu teoriju selekcije vijesti u sportu, etiku u sportskom novinarstvu, specifičnosti sportskog novinarstva u tisku, na radiju, televiziji te novim medijima.

Ugledni sportski novinar Zdravo Reić knjigu je nazvao biblijom sportskog novinarstva. U knjizi se iznose potpuno novi prijedlozi za strukturu žanrova prilikom praćenja sporta. To je njezin doprinos u daljnjem razvoju teorije novinarskih žanrova“, navodi u recenziji profesor sa Sveučilišta u Mostaru dr. Zoran Tomić.

Posebna pozornost posvećena je izravnim prijenosima sportskih događaja. Opisane su vrste komentatora, uloga sukomentatora…

Izdavač je zagrebačka i sarajevska kuća Synopsis.

Miroslav Vasilj je viši asistent na Studiju novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Autor je brojnih radijskih i televizijskih sportskih emisija.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga detaljno opisuje povezanost medija i sporta, kompetencije, znanja i vještine sportskih novinara, specifičnu teoriju selekcije vijesti u sportu Sportsko novinarstvo autora Miroslava Vasilja. Riječ je o prvoj takvoj knjizi na području jugoistočne Europe. Knjiga detaljno opisuje povezanost medija i sporta, kompetencije, znanja i vještine sportskih novinara, specifičnu teoriju selekcije vijesti u sportu, etiku u sportskom novinarstvu, specifičnosti sportskog novinarstva u tisku, na radiju, televiziji te novim medijima. Ugledni sportski novinar Zdravo Reić knjigu je nazvao biblijom sportskog novinarstva. U knjizi se iznose potpuno novi prijedlozi za strukturu žanrova prilikom praćenja sporta. To je njezin doprinos u daljnjem razvoju teorije novinarskih žanrova“, navodi u recenziji profesor sa Sveučilišta u Mostaru dr. Zoran Tomić. Posebna pozornost posvećena je izravnim prijenosima sportskih događaja. Opisane su vrste komentatora, uloga sukomentatora… Izdavač je zagrebačka i sarajevska kuća Synopsis. Miroslav Vasilj je viši asistent na Studiju novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Autor je brojnih radijskih i televizijskih sportskih emisija.

Dodatne informacije

Izdavač Synopsis
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter