Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Kako život imitira šah

Kako život imitira šah

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-035-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4286

Broj strana:

219

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jedan od najcjenjenijih umova današnjice pokazuje kako šahovske vještine mogu doprinijeti većem uspjehu u profesionalnom i privatnom životu.

Gari Kasparov bio je najbolje rangirani igrač šaha više od dvadeset godina i općenito se smatra najvećim šahistom svih vremena. U knjizi Kako život imitira šah, Kasparov ističe najvažnije životne lekcije koje koristi kao temeljna načela za uspješno donošenje odluka. Tako govori o procjeni prilika koje se pružaju, predviđanju budućih događaja te o stvaranju pobjedonosnih strategija. Ove osnove opisuje na živopisan i originalan način - od sastavnih dijelova dobrih strategija, procjene i pripreme sve do profinjenijih ljudskih vještina kao što su razvijanje osobnog stila i korištenje pamćenja, intuicije te čak i mašte. Vodi nas kroz velike partije svoje karijere, kao što su bili okršaji s ljudima (prvenstveno velemajstorom Anatolijem Karpovom) i strojem (IBM-ovim superračunalom Deep Blue), a ujedno ih proširuje i s raznovrsnim iskustvima iz politike, književnosti, sporta i vojne povijesti. Kasparov se na iskren, mudar i humorističan način prisjeća svojih pobjeda i zabluda iz vremena dok je bio igrač svjetske klase sve do svog novog života političkog stratega u Rusiji.

Ova nadahnjujuća knjiga objedinjuje jedinstvene spoznaje iz poslovnog svijeta s osobnim sjećanjima i kao takva predstavlja prozor u um jednog od najvećih i najinventivnijih stratega današnjice.

  • Originalni naziv: How Life imitates Chess...
  • Prevodilac: Stjepan Strmečki
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedan od najcjenjenijih umova današnjice pokazuje kako šahovske vještine mogu doprinijeti većem uspjehu u profesionalnom i privatnom životu. Gari Kasparov bio je najbolje rangirani igrač šaha više od dvadeset godina i općenito se smatra najvećim šahistom svih vremena. U knjizi Kako život imitira šah, Kasparov ističe najvažnije životne lekcije koje koristi kao temeljna načela za uspješno donošenje odluka. Tako govori o procjeni prilika koje se pružaju, predviđanju budućih događaja te o stvaranju pobjedonosnih strategija. Ove osnove opisuje na živopisan i originalan način - od sastavnih dijelova dobrih strategija, procjene i pripreme sve do profinjenijih ljudskih vještina kao što su razvijanje osobnog stila i korištenje pamćenja, intuicije te čak i mašte. Vodi nas kroz velike partije svoje karijere, kao što su bili okršaji s ljudima (prvenstveno velemajstorom Anatolijem Karpovom) i strojem (IBM-ovim superračunalom Deep Blue), a ujedno ih proširuje i s raznovrsnim iskustvima iz politike, književnosti, sporta i vojne povijesti. Kasparov se na iskren, mudar i humorističan način prisjeća svojih pobjeda i zabluda iz vremena dok je bio igrač svjetske klase sve do svog novog života političkog stratega u Rusiji. Ova nadahnjujuća knjiga objedinjuje jedinstvene spoznaje iz poslovnog svijeta s osobnim sjećanjima i kao takva predstavlja prozor u um jednog od najvećih i najinventivnijih stratega današnjice.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter